Miere contrafăcută, printre ajutoarele UE – 6 tone, retrase din depozite

• publicat la: 14 octombrie 2013
Miere contrafăcută, printre ajutoarele UE – 6 tone, retrase din depozite

 

Sase tone de miere au fost retrase din depozite, luni, in urma unor controale la Agentia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), existând suspiciuni că aceasta ar fi contafăcută.

Este vorba despre mierea care se regăsea printre ajutoarele Uniunii Europene pentru persoanele defavorizate, alături de alte alimente precum zacusca, zahar, faina, paste fainoase, ulei si altele, potrivit Digi 24.

Astfel, mierea nu ar fi ajuns la populatie, ci numai la persoanele inscrise pe listele de ajutor social din partea UE. Aporoximativ un milion de oameni sunt inregistrati pentru a beneficia de aceste ajutoare, care sunt distribuite, in aceasta perioada, in mai multe orase din Romania.

Programul PEAD 2013 se adreseaza urmatoarelor categorii de persoane: familii si persoane singure care au dreptul la un venit minim garantat acordat in baza Legii nr. 416/2001, persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii neinstitutionalizati, luptatori in Revolutia din decembrie 1989 si urmasii eroilor martiri. Ultimele doua categorii de persoane primesc ajutoarele gratuite de la UE cu conditia sa aiba venituri mai mici de 400 de lei.

Fiecare beneficiarii acestui program primeste gratuit de la UE urmatoarele produse: 30 kg de faina, 20 kg de malai, 1 kg de paste fainoase, 7 litri de ulei, 4 kg de zahar, 3 cutii de rosii in suc propriu, 3 cutii de zacusca, 4 cutii de conserva carne de porc si 2 borcane de miere.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu