România, vicecampioană europeană la producţia de porumb

• publicat la: 9 octombrie 2010
România, vicecampioană europeană la producţia de porumb

Producţia de porumb din România va atinge un nivel impresionant în acest an. Se estimează că în 2010 se vor recolta 9,4 milioane de tone, potrivit Reuters. Cantitatea va fi depăşită la nivel europen doar de Franţa. Locul al treilea va fi ocupat de Italia, unde producţia înregistrează o scădere faţă de anul trecut, până la 7,7 milioane de tone.
În prezent, în România s-au recoltat deja 6,3 milioane de tone de porumb de pe două treimi din suprafaţa însămânţată, potrivit unor informaţii obţinute de Reuters. „Datele sunt surprinzător de bune. Suntem martorii creşterii productivităţii la peste patru tone la hectar”, a afirmat un oficial al Ministerului Agriculturii. România a însămânţat anul acesta 2,3 milioane de hectare cu porumb, iar autorităţile au estimat iniţial o producţie de 8 milioane de tone, comparativ cu 7,9 milioane de tone anul trecut.

Reuters afirmă că România ocupă primul loc în UE la suprafaţa însămânţată cu porumb, însă are cea mai slabă eficienţă pentru că productivitatea este în mod tradiţional redusă, din cauza lipsei sistemelor de irigare şi a investiţiilor.

Gandul.ro

 

Lasati un comentariu