Peste 3 tone de mezeluri retrase din marile magazine

• publicat la: 22 februarie 2014
Peste 3 tone de mezeluri retrase din marile magazine

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a retras de la comercializare peste 3 tone de mezeluri din supermarket-uri și hipermarket-uri din toată țara.

De asemenea, ANPC dat amenzi în valoare de 370.000 lei, pentru produse din carne improprii consumului.

Controlul s-a desfășurat în marile magazine din țară și a pornit ca urmare a unei sesizări a unui consumator din județul Timiș, care reclama calitatea produselor, care aveau  aspect alterat.

Astfel, joi și vineri, inspectorii ANPC au verificat 222 de operatori economici și 16.526 kg de produse din carne. Din această cantitate, au fost retrase de la vânzare 3.456 kg, iar alte 2.413 kg, au fost oprite temporar de la comercializare, se arată într-un comunicat al ANPC.

Printre neregulile constatate de inspectori au fost ambalaje devidate, cu afectarea caracteristicilor de siguranță ale producătorului, neconcordanța între datele produsului original și cel feliat sau produse cu o culoare modificată atât la interior, cât și în profunzime, cu miros acru- alterat.

De asemenea, au fost găsite produse în dreptul cărora era afișat steagul românesc, deși acestea proveneau din UE, fiind doar ambalate în România.

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu