Rectificare pentru asigurarea salariilor.Performanţa în Carei ignorată din nou

• publicat la: 31 octombrie 2013
Rectificare pentru asigurarea salariilor.Performanţa în Carei ignorată din nou

Discuţii aprinse au avut loc marţi 29 octombrie  la rectificarea Bugetului Local de Venituri şi Cheltuieli al Municipiului Carei pe anul 2013.

In lipsa oricărei intervenţii din partea vreunui consilier in ce priveşte acest subiect,Ilie Ciută face o scurtă radiografie a propunerii executivului pentru proiectul privind rectificarea de buget.

Avem un propunere de  rectificare în valoare  de 2.073.210 lei.Suma de 773.206 lei o primim de la Ministerul  Dezvoltării  Regionale şi Administratiei Publice in contul proiectului de la Castel, Circuitul târgurilor medievale din Transilvania de Nord  iar diferenţa, din impozite pe proprietate.Toată acestă sumă o cheltuim cu salarii ,bunuri si servicii şi plata arieratelor( plăţilor restante)! Vă supăraţi când vă spun că e buget de consum dar asta e realitatea.

Această   rectificare a fost creată artificial numai pentru a putea să se plătească salariile. Vă dau un singur  exemplu: la impozitul  pe clădiri persoane  juridice,am avut prevăzut a se incasa suma de 2.650.000 lei .Prin rectificări  bugetare  am ajuns  la 2.920.000 lei iar prin rectificarea  de azi ne mai propunem să incasăm încă 320.000 lei.Deci in 2 luni ar trebui să incasam 600.000 lei pentru a ne realize bugetul!Acest lucru cu siguranţă că nu se va intâmpla si sigur e convinsă toată lumea de acest  fapt.

E păcat că din această  rectificare de buget   lipseşte cu desăvârşire suma aprobată în  iunie pentru izolarea termică a sălii de tenis de masă de la clubul TAPO Carei,sala unde se adună copii noştri la atâtea competiţii  importante.Aceasta e realitatea”.

 La prezentarea de către  consilierul  Ciută a situaţiei ce reiese din materialele puse la dispozitia consilierilor pentru această şedinţă,primarul Kovacs a avut o ieşire nervoasă afirmând că totul este o dezinformare şi datorită faptului că „avem cele mai multe investitii din judet, trebuie să ne asigurăm ca salariile să fie plătite celor implicaţi”.

 Vă reamintim că in data de 14 iunie 2013,in cadrul sedintei Consiliului Municipal Carei a fost aprobată executarea de lucrări de reparatii exterioare la sala de tenis TAPO Carei,in valoare de 51.962 lei.Chiar in raportul de specialitate prezentat atunci consilierilor,era recunoscută,in scris,” activitatea intensă a acestui club,ai cărui sportivi au obţinut performanţe remarcabile pe plan naţional si internaţional”.

În timp ce suma de 773.206 lei  de la MDRAP va fi direcţionată către fondul de  salarii,bunuri si servicii,pentru clădirea  amenajată de antrenorii de la TAPO unde se face performanţă cu copii ce provin mai ales din familii fără posibilităţi financiare,în buget nu este cuprinsă suma de  51 de mii lei pentru izolarea termică ce ar asigura un confort sporit micuţilor sportivi şi ar reduce factura de încălzire pentru clubul de tenis.

intrarea principală la sala de tenis de masă  ce aparţine de clubul TAPO Carei

calea de acces către sala Tapo Carei

 

 

comentarii

de efryv la 31 octombrie 2013 - 14:25

Nu intelegeti ca nu se doreste sustinerea performantei decat la sporturile agreate de UDMR ? Handbal,baschet,karate,karting,fotbal.Aici sunt facute promisiuni pentru sustinerea sportului de performanta,daca se ajunge acolo,dar nu sunt oameni(antrenori,profesori,instructori sportivi)competenti,pregatiti profesional care sa atinga limita minima a performantei,iar tenisul de masa si atletismul,care fac performanta de ani de zile,nu sunt sustinuti.

de Ocean la 31 octombrie 2013 - 15:42

Votezi Kovacs, s-au UDMR. Atunci ai parte de ce vrei. Bani, ajutoare, sponzorizari.Tribunul ce isi permite acum aici si cu toata lumea, asta se numeste nesimtire. Jenoke jigneste pe toti, face ce il taie capu, injoseste oameni. Da are curajul, pentru ca organele statului nu isi fac datoria. Si nu au sa o faca niciodata in cazul K J.daca cineva l-ar controla si iar descoperi afacerile murdare, iar la urma ar plati pentru ele asa cum scrie legea, atunci i s-ar taia din coarne. Acum el taie si spanzura in Tanya lui. Careiul este al lui;noi locuitori slugile lui. Si bataia de joc a lui si a familiei. Familiei, da bine am zis.Chiar,azi am aflat ca chiar Ciuta Ilie a fost acostat, intrebat dur, de fica tribunului mai in vara bine inteles ,de ce pozeaza un copac tait. Asta deja se numeste nesimtire zic eu. Un cetatean al orasului care nu are acces decat la ce zice Tribunul cu gasca lui nu armai trebui sa plateasca aiba obigati sa plateasca taxe si inpozie. Sa -l lasam pe el sa faca ce vrea, ori cum i se rupe de noi.Doamne, nu i se poate rupe o-data…

de podoba mircea la 31 octombrie 2013 - 15:52

Intradevar este foarte greu cu tenisul de masa.Lipsa echipamentului sportiv la competitiile nationale ne claseaza ca fiind cea mai saraca echipa din tara,cu tricouri cumparate de 2-3 ani de la caritas,decolorate si intinse,pe cand celelalte cluburi isi schimba echipamentul anual.

de pentru Ocean la 31 octombrie 2013 - 16:11

Am rugamintea de a nu vorbi in numele celorlalti careieni.Eu nu ma consider a fi sluga nimanui.Sunt o persoana incadrata in munca cu forme legale si care imi achit la timp darile.Faptul ca etnia maghiara a ales sa fie condusa de un falimentator si datornic certat cu normele bunului simt si care discrimineaza locuitorii orasului pe criterii etnice,o dezonoreaza dar asta nu inseamna ca noi am fi slugile lui.Eu nu sunt angajat la curtea primarului si nici partener de afaceri dubioase nu sunt cu el deci nu am cum sa fiu sluga lui.
Mai degraba cred ca vrei o diversiune la comentarii ca sa ascunzi raporturile tale de preasupus si plecat slujitor cum iti place sa spui.
Te tradeaza gandirea comunista asemenatoare lui care baga oamenii in aceiasi oala indiferent de pregatire si competente.

de Horia Mărieș la 31 octombrie 2013 - 16:50

@de podoba mircea la 31 October 2013 – 15:52

Este trist ce scrieți. Și dacă Dvs scrieți așa ceva, înseamnă că lucrurile sunt deja grave, fiindcă n-am citit niciodată rânduri scrise de Dvs în care să vă plângeți, ci numai rânduri în care să lăudați fair play performanțele obținute pe plan local în alte sporturi.
Iar despre Dvs n-am citit niciodată altceva decât rânduri care să vă aprecieze favorabil performanțele și faptul că ați reușit să faceți înaltă performanță cu sportivii antrenați de Dvs chiar și în condiții vitrege.

de iancsi la 31 octombrie 2013 - 16:53

Domnule primar.
Dvs platiti seful politiei locale sa urmareasca caprele oamenilor sau il platiti sa aiba grija de caii din parc?
Cine este Sabau Vasile din Satu Mare care locuieste in Carei si care il sperie pe ecsedi saracu????

de Horia Mărieș la 31 octombrie 2013 - 17:11

@de podoba mircea la 31 October 2013 – 15:52

P.S. Constat că primarul Kovács Jenö și ai lui reușesc să-i readucă, pe zi ce trece mai aprope, pe careieni, de nivelul de trai de pe vremea construirii socialismului multilateral dezvoltat, probabil doar fiindcă sunt nostalgicii acelor vremuri.
Pe vremea în care jucam handbal în echipa școlară Stiința Carei (1961-1965), echipă câștigătoare a tuturor campionatelor școlare și de juniori a fostei regiuni Baia Mare din aceea perioadă și am jucat inclusiv împotriva tatălui Dvs, Mircea Podoabă, a lui Karacsonyi Karoly, Tegen Ioan, etc. care evoluau la nou formata echipă de seniori Minaur Baia Mare, când îi aveam coechipieri printre alții pe unchiul Dvs Puiu Podoabă sau pe mai tânărul Mircea Dohan, am avut 1(un) singur rând de tricouri, care inițial erau albe, cu un fel de „guler” roșu. Când am plecat de la echipa Știința Carei, după 4 ani de liceu, tricourile erau roz bombon, fiindcă roșul se disipase în tot tricoul, de la atâta spălat. Frumoase vremuri pentru mine, frumoase amintiri, dar nu trebuie în nici un caz ca Dvs și careienii să acceptați reîntoarcerea la acele vremuri!

de Horia Mărieș la 31 octombrie 2013 - 19:05

Un primáș pe patul de moarte, își întreabă soția (orice asemănare cu o persoană cunoscută de noi toți și aflată încă în mare formă, încă suflând greu din motive de obezitate, dar aflat încă în viață, este pur întâmplătoare):

– Spune-mi dragă, acum că zilele mi se termină, de câte ori m-ai înșelat în cei 30 și ceva de ani de căsătorie?

Se gândește femeia și se hotărăște să-i spună adevărul, că oricum îl ia Dumnezeu și măcar să moară împăcat:

– Dragă, să știi că te-am înșelat… de 3 ori.

Calculează primarul… de 3 ori în 30 de ani… acceptabil procentul, nu-i mult, și-așa mor…

– Zi-mi când a fost prima dată când m-ai înșelat?

– Îți aduci aminte când erai student la bușteni și grav bolnav, doctorii nu mai știau ce să-ți dea, ce să-ți facă… și m-am dus eu la doctorul ăla docent și te-a pus pe picioare într-un timp scurt? Ei bine, atunci te-am înșelat prima dată…

Se gândește primarul „Draga de ea, da’ mi-a salvat viața”…
– Te iert draga mea! Și a 2-a oară?

– Îți aduci aminte când ai rămas fără serviciu și nu te angaja nimeni de prost ce erai și ți se terminase și șomajul și te-a chemat odată la el primul secretar P.C.R. pe județ și ți-a dat funcția de director aproape de râul Crasna și salariu bun de ne-am luat casă și mașină? Aia a fost a 2-a oară…

Se gândește iar primarul „Hmmm… cu ăla… da’ măcar am ieșit din rahat la vremea aia… hai c-o iert”
– Te iert, dragă… Și spune-mi-o și pe ultima, că simt că nu mai am mult de trăit…

– Îți aduci aminte, zice doamna, când ai candidat prima dată la primărie din partea partidului ăla fantomă democratic de nord-vest de care nimeni nu-și mai aduce aminte și care nici nu mai este în ring în ziua de azi?
– Da…
– Și ai intrat în turul 2…
– Da, dragă, ce emoții am avut…că nu m-au sprijinit destul etnicii mei, au votat aproape toți nenorociții ăia cu candidatul UDMR-ului…
– Și, în turul 2, ca să ieși primar, îți mai trebuiau 500 de voturi….

de podoba mircea la 31 octombrie 2013 - 20:44

Conditiile de pregatire in sala de antrenament sunt nemaipomenite(foarte bune),chiar printre cele mai bune din tara.Toata lumea vede doar rezultatele,dar nu isi da seama de greutatile financiare pe care le suport eu si parintii copiilor.Sa va aduc la cunostinta ca in deplasari suntem cazati la cunostintele mele,dormim cate 2 in pat si mancam pe unde apucam!!!Banii care sunt obtinuti din sponsorizari sunt folositi ptr transport( Slatina,Constanta, Buzau,Od.Secuiesc,Tg.Secuisc…)!!! Dar asta este.Multumesc lui D-zeu ca imi da sanatate ,iar restul nu mai conteaza !

de Audit la 31 octombrie 2013 - 21:22

Adica Dragnea da 770 de mii de lei pt castel si primaru foloseste banii pe salarii??
asta nu e deturnare de fonduri cumva???
Ponta e de acord cu asemenea practici la primaria Carei?/
Poate nu stie ca sediul udemereilor careieni a fost facut cu materiale de la castel pe vremea cand lucrau amicii portocalii satmareni!

de aurel la 3 noiembrie 2013 - 08:02

domnu Ciuta are firma personala din 1991 si nu degeaba cunoaste toate problemele economice ale orasului de cand este si in comisia economica.Se vede ca tine la oras si incearca sa impiedice praduirea banului de la buget dar consilierii udmr sunt pusi acolo sa ridice mana si nu intereseaza pe nici unu din ei orasul Carei ci numai buzunarul lor.Daca raman fara banii de la oras ei sunt nimic!
In orasul fara apa buna de baut primarul vrea spe fantani arteziene iar careienii nu au locuri de munca si fac naveta pe unde pot sau pleaca din oras tinerii!
Are dreptate cand spune ca pentru sportivii de viitor nu se dau fonduri asa cum nu se vrea semnarea proiectului pentru renovarea scolii Lucaciu.\\Domnu Ciuta spuneti mai departe de ce se intampla in primaria Carei ca astia nu merita nici gura de oxigen eliberata pe cosurile de la Continental pentru care sunt tinuti departe alti investitori!

de cassa loco la 12 noiembrie 2013 - 10:53

Se stie…Mere amu ma
Eu is primu
Tu ma, tu
Amu ni-incepe piesa

Frunza verde de marar
Tata ii amu primar
Foaie verde de tarhon
Amu is si eu patron
Aveam jobu de somer
Nau Im working as PR
Stiu ca-s un pic cam cioban
Si am fata de taran
Dar dau bine la costum
Cand ma spreiez cu parfum

Amu umblu in Armani
Se vede ca-mi place banii
Si mi-am luat un lectop tare
Televizor cu butoane
Are blutuf in dotare
Cand ma vedi lumea moare

Cine are obraz are Sailalalala
Cine n-are, n-are

La birou am toileta
Bine, ma, eu nu-s vedeta?
Tătă ziua dau din faruri
Ma gasesti in ale baruri
Si la tata la padure
Ce, ,,io sa n-am pin si mure?

Si ma dau in BMVeu
Baga tata benzina la greu

Umblu numa in bamboo
Sa vad la fete ..mersu
Ca-s in juriu la fatuci
Cum vin zilele la orasu’
Unde stau tati smecherii
Si n-au locuri fraierii

Can’ ai bani si ai dusmani
Da si prietini si-s golani
Bine, ma, eu n-am tezaur?
Roiu de masini la poarta
Ni aicea lant de aur!
Daca vrei te-ngrop in sute
Ma nervez si nu stiu multe
(Nici eu)
Banii ma face destept
Eu ma bat cu pumnu-n cept
Pe martinesti si debrecen
Cat de mare-i fila mea
Pe mosie la tata….
No di` ce nu ai si tu?
Eu multam lu` Dumnezeu
Ca mi-o dat viata misto

Ca cine are obraz( de Talpa ) are
Cine n-are, chiar ca n-are

de Zsákbamacska la 12 noiembrie 2013 - 11:03

comunyistii forteaza nota cu numirile politice la clubul elevilor!!!
daca nici mircea podoaba nu e bun pt domnu primar si nici el nu face performanta cu mainile goale…poate aduce pe geza ca tot are condamnarile….
sau poate ludovicu se opune ca si atunci cand a ingropat sportul sau preferat ….driblingul sau poate ca are frica ca afla lumea ca nu si-a recunoscut fata si ce bine a facut ca a ramas macar nyeatinsa de microbii lu tatsu’
comunistii tat comunisti si daca is unguri sau romani tot aia ie

de podoba mircea la 12 noiembrie 2013 - 14:08

Absolut nu ma intereseaza postul de director la clubul elevilor,iar ceea ce scrie”zsakbamacska” nu este FAIR-PLAY !!!! sunt minciuni !!!!

de parinte la 12 noiembrie 2013 - 16:42

domnu mircea va multumim pt ceea ce faceti pt copii nostrii pt cum va ocupati de ei.!
numai cine nu vede ce faceti la sala nu stie cit suflet puneti si pt asta noi va multumim mult!
si daca va suparati dar sa stit ca de oameni ca dumnevostra este nevoie si atunci va merge treaba peste tot ca si cum merge la sala de tenis!

de alt parinte la 14 noiembrie 2013 - 08:45

Domnu primar dorit sa puna director la club pe Ieremi din psd si a politizat pe toti ca sa voteze la el .Dar acolo domnu Mircea face munca buna cu copii nostru.si nu este cu nici un partid.aia ar fi cel mai bine acolo si domnu mircea nu vrea.

de curios la 15 noiembrie 2013 - 07:48

cine este ieremi din psd?
cu ce se ocupa la club ca noi nu am auzit nimk de el dar am auzit ca jumatate din profesorii de acolo nu tin orele si le este frica ca cine vine nou va descoperi ce se intampla acolo!

de nelutu la 15 noiembrie 2013 - 17:40

dintre toti cei de la club mircea podoaba are cele mai spectaculoase rezultate!
mai lucreaza intens catalina si mille cu carturile si iederan mitica dar in rest…mare liniste.
si daca domnu primar da bani numa la karatisti si vicele la fotbalisti,tot stie mircsa bacsi cum sa faca performanta chiar daca cu mainile goale!
la fel face si marneanu si turcu si acum a intrat in joc si florentina cu baschetu!
bine ati scris ca primaria carei nu are nevoie de performanta!
comunistii aia de acolo nu pot intelege ce e aia performanta si atunci pun pe functii numai pe cei mai slabi ca ei!

de attila la 17 noiembrie 2013 - 21:04

mircia tu lasa pe altii sa spune ce stiu ca daca esti la sala toata ziua cu copii si apoi la concursuri nu vezi cum lognak ceilalti!!!
cine crezi ca mai umbla dupa copiii ca si tine???
2,3 oameni si gata!
cine a auzit ceva de pesedistul care vrea sa fie director?
daca intrebi lumea pe strada cu ce se ocupa acolo nimeni nu stie dar de tenisul de masa tot orasul stie!

de podoba mircea la 18 noiembrie 2013 - 13:19

Intradevar sunt toata ziua in sala cu copiii.Daca imi adun orele pe care le petrec cu acesti copilasi(viitori sportivi),cred ca acopar 3 catedre.Dar nu asta conteaza,ci faptul ca toti elevii doritori sa practice acest sport sa aiba posibilitatea si conditiile optime,sub stricta supraveghere.In legatura cu colegii mei,mai accentuez odata,ca fiecare isi face treaba,iar cel mai competent ptr functia de director este d-ul Ieremie Relu,indiferent de apartenenta politica.

de jenoke la 18 noiembrie 2013 - 13:39

si eu am zis ca e bun ca face ce spun eu si mai are si nevasta verisoara cu generala deci are tot ce trbe pentru a fi director in orasul cu lalele

de portaru la 18 noiembrie 2013 - 14:20

iar a fost chemat la raport domnu mircia de focista si iar a amenintat in sus si in jos asa cum face cu toti angajatii din jurul lui!!!1
mai bine ar recunoaste pe fata din tinerete ca si asa stie tata lumea de ce poama buna era da copilu nu a fost de vina pt ce tata a primit!!!!!

de podoba mircea la 27 noiembrie 2013 - 20:09

Viata de spotiv in general e dificila.In fiecare zi:antrenamente,turnee,competitii,traume,sporuri cu antrenorul,absente de la scoala…oboseala… Pacat ca asta nimeni nu observa…ca noi dupa toate asteaiesim afara cu zambet,de parca nimic nu s-ar fi intamplat… Pacat ca nimeni nu stie cat este de greu sa zambesti dupa un meci prost,sau dupa un antrenament slab….

Lasati un comentariu