Simulare de seism la CAREI

• publicat la: 24 noiembrie 2013
Simulare de seism la CAREI

Vineri 22 noiembrie, la Prefectură a avut loc o sedinţă in scopul pregătirii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenţă, in vederea realizării managementului situatiilor de urgenţă produse de un sesim în municipiul Carei.

In contextul numeroaselor mişcări seismice intregistrate in zona Vrancea in ultima perioadă, la nivelul Ministerului s-a luat decizia organizării in fiecare judet a unui exercitiu de simulare a unui seism.

Actiunea ce consta in simularea unui cutremur de 7,6 grade pe scara RICHTER, la o adancime de 120 km, va avea loc în data de 29 noiembrie, în municipiul Carei.

Conform simulării, seismul va fi urmat de două replici de 6,5 si 5, 8 grade pe scara RICHTER, având ca axă de deplasare a undei seismice directia Carei –Ungaria.

Membrii echipajelor din cadrul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta vor trebui să se confrunte cu situaţii de risc, precum prăbuşirea unor clădiri, incendii si accidente de proportii mari sau persoane surprinse sub dărâmături.

Această acţiune este primul exercitiu de amploare desfăşurat in zona de N-V. Deoarece schimbul de informatii este vital in asemenea catastrofe, in cadrul sedintei a fost prezentat fluxul informaţional. Zonele cu cel mai mare risc de prăbuşire in cazul unui cutremur, din judetul nostru sunt in zona Carei – Tiream si zona Halmeu.

comentarii

de emil la 29 noiembrie 2013 - 16:27

Horia Mărieș

Cu scuze, cuvântul este RMDSzamar, dar esența rămâne, evident, neschimbata!
Referitor la cutremur, Careii se afla în același grad de risc seismic – VIII- cu Bucureștii, în Romania, înaintea lor aflându-se doar Vrancea, cu IX. Deci, un cutremur de asemenea anvergura este posibil în Carei, chiar dacă nu are aceleași cauze și aceeași placa tectonica precum Bucureștii.
In privința Trianonului suntem însă in deplin acord.

de Horia Mărieș la 29 noiembrie 2013 - 17:18

@emil

Erată pentru dată, pentru RMDSzamar, pentru cutremure.

La cutremure, de vină pentru eroare este doar percepția mea.
În București m-au zguduit cele din 1977, 1986, 1990, pe când pe cel din Carei, din anul 1834, jur că nu-l mai țin minte.

de emil la 29 noiembrie 2013 - 23:20

Horia Mărieș

Am niscaiva îndoieli cu privire la faptul ca nu va amintiți cutremurul din Carei, din 1834! Parca totuși nu v-as crede!

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 02:32

@emil

Puteți să mă credeți pe cuvânt. Eu scriu întotdeauna lucruri veridice. 🙂

de babacu sex la 30 noiembrie 2013 - 03:06

Si eu ma indoiesc ca
sexul mai mere la babacu’
E cam cutremur ator !

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 03:27

@babacu sex la 30 November 2013 – 03:06

Nu mai mere de nici o culoare. Garantez. Cutremurător.

de careian roman la 30 noiembrie 2013 - 08:29

si iar ne intoarcem de unde am plecat adica toate aceste incitari au loc pentru ca asa porneste de sus de la conducerea orasului.
le dau la astia micii si amaritii fara prea multi neuroni teme de profunda gandire precum nagymagyar…. sau cu se mai zice si intre timp bastanii fac bani la greu din fonduri europene si imprumuturi de pe la cecbank …astia micii o dau cu sovinismu si iredentismu ca prinde la multime iar cei doi agramati isi fac case si cumpara terenuri de nu mai stiu pe a cui nume sa le mai puna ca sa nu le afle fiscu!
daca tot sunt asa interersati sa apere renumele natiei magyar de ce nu incearca si ei sa puna mana de la mana si sa plateasca dartoriile primarului care are retinere pe salar de 5 ani pentru datoriile neplatite?

de Nagykárolyi la 30 noiembrie 2013 - 21:48

Horia Maries Nu am cuvinte dupa comentariul de mai sus…esti un taran ordinar, nesimtit…n o sa faci niciodata atata pentru acest oras ca exemplele date de mintea ta bolnava…esti un nimic, un obsedat, un cacat cat Bucurestiul…amesteca mai bine acolo rahatul…idiot ce esti…

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 22:23

@Nagykárolyi

Mã bucur cã nu mai ai cuvinte. Dar atunci de ce mai scrii? Scrie matale la N&Kk, la nagykaroly….ro, pe pagina de f-book a N&Kk, vorbește la radio Transilvania, sau unde vrei dumneata, dar nu aici. Aici anonimii lași, postaci ai primașului, nu au loc.

Sau te pomenești că ești chiar primarul Eugen Kovacs Jeno, incognito? Aud?

A renunțat la hegedü și a învățat ce-i aia tastatură. Mira-m-aș să fi fost în stare.

Vă enervează rău de tot când vi se trântește adevărul drept în moalele capului, nu-i așa?
Aveți grijă mare, să nu faceți vérnyomás sau agysérülés támadás. Tetszik érteni, butucskám?

de Garfield la 30 noiembrie 2013 - 22:57

Stimate Domnule Horia
Am apreciat de fiecare dată comentariile Dumneavoastră foarte bine documentate, chiar dacă nu sunt de fiecare dată în totalitate de acord cu părerile exprimate. Tocmai din această cauză nu înțeleg cum de a-ți ajuns în postura de a batjocorii deficiențe fizice ale vreunei persoane, în loc de argumentele cu care ne-ați obișnuit. Este în regulă să ataci, să critici pe cineva pentru vorbe, pentru fapte, chiar pentru idei și convingeri, dar să-l batjocorești pentru că este gras, sau schiop, sau chel, sau cocoșat, sau impotent, este josnic, este mojicie și denotă lipsă de argumente demne de om civilizat.
Eu presupun că acestea nu au fost scrise de acel Horia Mărieș pe care-l știam,poate un val de furie, poate o zi proastă, se întâmplă. Eu sper că acesta este adevărul, sper deasemenea că îmi veți confirma părerea.

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 23:25

@Garfield

Imi cer în mod public scuze pe această cale, doamnei Kiss Zita, pentru faptul că într-un moment de extrem de proastă inspirație, într-o zi proastă marcată de furie, am făcut o aluzie total neelegantă, pamfletară, la unul din elementele anatomice ale dânsei.
Promit solemn că acest lucru n-o să se mai întămple.

Vă multumesc mult fiindcă apreciați comentariile mele „foarte bine documentate”, chiar dacă „nu sunteți de fiecare dată de acord cu părerile exprimate”. Tocmai din acest motiv, mă simt obligat să păstrez toate celelalte afirmații pe care le-am făcut la adresa doamnei Kiss Zita ceva mai sus, cu excepția aluziei anatomice prost inspirate. Vă garantez că toate celelalte sunt „foarte bine documentate”, ba chiar aș mai avea câte ceva de completat la ele, dar esența deja s-a spus și completările nu-și mai au rostul, asta chiar dacă Dvs „nu sunteți în totalitate de acord cu părerile exprimate”.

Numai bine.

de zsolti la 30 noiembrie 2013 - 23:27

tapenia intelectului doare si debiteaza

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 23:34

@zsolti

Ai reușit în sfârșit să înșiri 5 cuvinte fără noimă. Bravo. Înseamnă că ai absolvit până la urmă clasa a II-a.

de zsolti la 30 noiembrie 2013 - 23:46

Nu e ură. E reacţia banală, normală, a celui care se ştie prost – dar care n-ar recunoaşte-o în ruptul capului , că dac-ar recunoaşte-o, cum o fac eu, ar fi considerat inocent, sau naiv, cumva natural, cum vreţi să spuneţi – faţă de un intelectual rasat, un om de cultură, un profesionist recunoscut, aflat la ananghie, pe drept sau nu, eu îmi menţin în continuare părerea, dar respect regula pe care aţi fixat-o, nu spun că pe nedrept.

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2013 - 23:49

@zsolti

Recunosc că mă stiu de prost, așa cum ai recunoscut și tu mai sus.
Satisfied?

de zsolti la 30 noiembrie 2013 - 23:53

te ai uitata in oglida ori ai citit 23.46

de pentru joltica copy paste la 1 decembrie 2013 - 01:21

foaie verde laba gastii tot un primar udemerist cu retinere pe salar ati ales.
si tot se vede ca nu stiti sa faceti afaceri numai cu banii careienilor adica luati prin primarie cu contracte incredintate direct si cu angajari de gineri si nepoti si verisori….
a ajuns primaru sa aduca in consiliu pe contabilul de la firma da inca nu a reusit sa deschida gura si trebe tot beko sa dea explicatii.asta era contabil si cand au fost falimentate cele 4 firme jenica dragam???
merita sa ajungi de rasu curcilor pentru datoriile neplatite ??
primaru cu retinere pe salar mare sef de udmr carei…..ha ha ha ha ce valoare aveti!

Lasati un comentariu