Colindele careienilor la Palatul Episcopal

• publicat la: 16 decembrie 2013
Colindele careienilor la Palatul Episcopal

În prag de sărbători…

 ,, Naşterea Ta , Hristoase  ,  Dumnezeul nostru, răsărit-a lumii lumina cunoştiinţei… „

( din Troparul Naşterii  Mântuitorului )

Fideli  tradiţiei ,  ne-am adunat  din nou,  acum pentru a  patra oară, cu gând  bun şi drag pentru  Arhiereul nostru , Înalt Preasfinţia Sa, Justinian Chira, noi, un grup de  elevi ai Şcolii Gimnaziale  nr. 3 din Carei, coordonaţi de prof. Carmen-Maria Dindelegan, şi am pornit  spre Baia Mare, cu  zurgălăi în mâini  şi cu suflete largi, pe acorduri suave de colinde strămoşeşti.

Înaltpreasfinţia Sa  ne-a ascultat  cu multă atenţie  colindele , urările de sărbători, recitările  şi cântecele patriotice, toate fiind interpretate şi intonate de suflete vesele şi tinere.

Mai apoi, ne-a rostit  un   cuvânt de învăţătură  şi de mulţumire,  pe fiecare ne-a binecuvântat în parte, adresându-ne tuturor  câte un sfat în chip tainic.

Un moment ce i-a bucurat pe toţi copiii deopotrivită a fost atunci când a cochetat cu pălăria lui  Ionuţ, făcând  schimb de fes şi de clop pentru câteva minute, lucru ce a sporit  încântarea  noastră şi a  dânsului. Păstorul nostru a transmis  binecuvântări arhiereşti creştinilor   din  CAREI  şi ne-a explicat  importanţa  sărbătorii  şi  a pregătirii pentru praznicul ce urmează.

IPS a admirat  frumuseţea copiilor şi i-a felicitat, spunând că au o asemănare cu Pruncul Sfânt  din icoana  cu Maica Domnului . Pe unii  i-a indrumat  spre vrednicia preoţiei, mai ales pe unul dintre elevi, care a cerut în mod special, la final, binecuvântare pentru această măreaţă misiune.

Entuziasmaţi  de colinde, ne-am bucurat că ne-au fost admirate şi straiele populare, IPS făcând o pledoarie  pentru  frumuseţea   chipului şi a portului.

La final, cu toţii au primit  cadouri , dulciuri , câte un calendar şi câte un colac sfinţit. Apoi,inainte de revenirea in Carei, paşii noştri  s-au îndreptat către  o familie de profesori universitari, Moiş  Gheorge şi Doina.

 

Prof . Carmen  –  Maria  Dindelegan

comentarii

de Horia Mărieș la 16 decembrie 2013 - 17:27

Frumos gest, frumos scris articolul.

Lasati un comentariu