Noi acte de identitate din 1 aprilie 2014

• publicat la: 5 decembrie 2013
Noi acte de identitate din 1 aprilie 2014

Din 1 aprilie 2014, vor fi eliberate noi documente de identitate  pentru cetăţenii români, potrivit  noilor  reglementările în vigoare, scrie realitatea.net.

Buletinele electronice  vor  fi puse în circulatie esalonat, in termen de maximum 18 luni de la data emiterii primei carti electronice de identitate.

Legea nr. 235/2013 stabileste ca, de la data punerii in circulatie a cartii electronice de identitate, cetatenii romani pot opta fie pentru eliberarea unei carti de identitate, fie pentru eliberarea cartii electronice de identitate.”Cine nu doreste carte de identitate electronica poate opta pentru una normala, care va fi asemanatoare cu cea electronica, dar nu va contine cipul si amprentele detinatorului”, a explicat, in luna iunie, Laura Cusa, seful serviciului juridic din Directia pentru Evidenta Persoanelor.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de card simplu, dar cu cip la 5 decembrie 2013 - 13:06

ceea ce omite sa spuna onorata sefa a serviciului juridic este ca si cartea de identitate simpla are cip. Este vorba de cipul aferent cardului de sanatate electronica. Cu alte cuvinte, in acest moment, ministerul sanatatii a comandat si urmeaza sa distribuie 9 mil de carduri de sanatate cu cip. De la 1 aprilie 2014, cardurile de sanatate se unesc cu cele de identitate astfel ca vom avea un singur act. Actul de identitate simplu va cuprinde si el cip… asa cum se mentioneaza in legea 235/2013 (pct. 13) care face referire la „mediul de stocare” … Insa „a minti frumos este mai usor decat a spune adevarul” ca sa nu sperie multimea… Cine va avea acces la „mediul de stocare” care cuprinde datele de stocare privind starea sanatatii… Teoretic, cine stie parola… Practic, nu stie nimeni… Dar de dosarul electronic al pacientului ati auzit? Stiti ca acest contract este pe mana unui fost securist? UTI SYSTEMS va spune ceva?
Aveti grija romani! Ni se pregateste ceva… pe ascuns!!

Lasati un comentariu