4 ceaiuri care scad colesterolul

• publicat la: 29 ianuarie 2014
4 ceaiuri care scad colesterolul

Nu puține sunt persoanele care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului. Pe langa tratamentul prescris de medic, dar si de dieta obligatorie, iata care sunt cele mai bune ceaiuri care scad colesterolul.

Ceai verde
La ce e bun – este cel mai eficient luptator impotriva colesterolului. Consumat cu regularitate scade nivelul de „colesterol rau”. Cum il consumi – ar fi bine sa-ti faci un obicei de a consuma in fiecare zi cam 2 cani de ceai verde. Este un adevarat miracol al naturii!

Anghinare
La ce e buna – in primul rand este un energizant natural. Apoi, regleaza procesul de formare a colesterolului si este tonic hepatic.

Cum o consumi – sub forma de infuzie. Trebuie sa urmezi insa o cura in timpul careia sa bei cam 2 cani pe zi, timp de o luna. Fa o pauza de 10 zile si reia tratamentul.

Catina
La ce e buna – bogata in vitamina C si antioxidanti, catina regleaza nivelul de colesterol si este un bun tonic general. Cum o consumi – din fructele ei portocalii zdrobite, prepara o infuzie din bea 1-2 cani pe zi, timp de doua saptamani.

Patlagina
La ce e buna – pe langa proprietatile ei detoxifiante, patlagina este si un bun regenerator celular, dar mai ales un redutabil inamic al colesterolului. Cum o consumi – din frunze uscate fa o infuzie – o lingura de planta la o ceasca de apa fierbinte. Ia cate o lingura de preparat o data la 2-3 ore, timp de 10 zile.

sursa rostiri.yahoo.com

Lasati un comentariu