Două românce, între primele zece arbitre ale lumii

• publicat la: 23 ianuarie 2014
Două românce, între primele zece arbitre ale lumii

Cristina Dorcioman si clujeanca Teodora Albon, indiscutabil cele mai bune arbitre ale noastre de fotbal din ultimul deceniu, sunt prezente in Top 10 mondial pe 2013, in urma anchetei facute de Federatia Internationala de Statistica si Istorie a Fotbalului.

Iata cum arata ierarhia arbitrelor de elita, conform IFFHS:

1. Bibiana Steinhaus – Germania
2. Jenny Palmqvist – Suedia
3. Esther Staubli – Elvetia
4. Carina Vitulano – Italia
5. Kateryna Monzul – Ucraina
6. Kirsi Heikkinen – Finlanda
7. CRISTINA DORCIOMAN – ROMANIA
8. TEODORA ALBON – ROMANIA
9. Pernilla Larsson – Suedia
10. Amy Fearn – Anglia

Includerea celor doua romance in Top 10 se datoreaza, in principal, faptului ca acestea au avut pe mana finalele principalelor competitii europene de anul trecut rezervate fotbalului feminin, Womens Champions League si Campionatul European din Suedia.

Astfel, Cristina Dorcioman (40 ani, originara din Campulung Muscel) a dus la bun sfarsit disputa decisiva pentru trofeul continental intertari, e vorba de finala Germania – Norvegia, scor final 1-0.

La randul ei, Teodora Albon (clujeanca, 37 de ani) a avut o prestatie fara repros la ultimul act al intrecerii europene a cluburilor, Wolsburg – Lyon 1-0.

Dorcioman si Albon au fost invitate de FIFA sa arbitreze in luna martie la „Algrave Cup” din (Potugalia), un fel de mini-campionat mondial al fotbalului feminin, la care si-au anuntat participarea „granzi” precum Japonia, SUA, Germania, Norvegia, Suedia, Danemarca, China sau Islanda.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu