Îmbolnăviri TBC în scădere în judeţ

• publicat la: 24 ianuarie 2014
Îmbolnăviri  TBC în scădere în  judeţ

Joi,23 ianuarie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă  a fost prezentat  bilanţul   Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare, de către managerul acestuia,dr.Ioan Sergiu.Potrivit  datelor expuse, incidenţa îmbolnăvirilor cu TBC în judeţul Satu Mare a scăzut de la peste 105 persoane la 10.000 de locuitori   la 81 de cazuri raportate la aceeaşi unitate de măsurare.

Peste 5.800 de pacienţi au fost consultaţi în ambulatoriul de specialitate  în cursul anului trecut  iar cazurile nou înregistrate au fost în scădere faţa de anul 2012,de la 376 la 279. 

Spitalul de Pneumoftiziologie  Satu Mare are ca obiective generale creșterea  satisfacției pacientilor și a calității serviciilor oferite, creșterea gradului  de dotare cu aparatură și   confort în spital, reabilitarea termică a clădirilor, accesarea fondurilor  europene, reducerea  incidenței  TB  la  nivelul județului  Satu Mare, reducerea costurilor directe.

În anul 2013 a reușit realizarea în proporție de 100% proiectul instalației de alarmare în caz de incendiu pe secțiile din Satu Mare, igienizarea secțiilor din Bixad, scăderea incidenței TB la nivel de  județ de la 105,1%   la   81 %, organizarea Zilei Mondiale de luptă împotriva tuberculozei. Cu sprijinul Primărie Satu Mare s-a reușit achiziția unui EKG cu spirometru și a unui ecograf Doppler.

Din diferite motive, au fost întâmpinat și dificultăți în anul ce a trecut printre care: nerezolvarea situației juridice a clădirilor spitalului Satu Mare și Bixad, imposibilitatea stabilirii unui plan strategic pe perioadă medie și lungă datorită inconsecvenței politicilor sanitare și bugetare. Tot lipsa fondurilor au stat la baza nerealizării reabilitării clădirii dispensarului  TBC Satu Mare, refacerea acoperișului  clădirii spitalului din  Satu Mare și achiziția unui aparat Roentgen.

Aceste nerealizări au devenit obiective pentru anul 2014.

 redacţia

Lasati un comentariu