Mai aproape de Eminescu la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”

• publicat la: 16 ianuarie 2014
Mai aproape de Eminescu la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”

 

“Eminescu la ceas aniversar”este titlul proiectului tematic desfăşurat de elevii din învăţământul primar de la Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”,Carei,îndrumaţi cu multă dăruire de învăţătoarele Renata Suth,Rodica Motişan , Gabriela Lazăr, Eniko Kajo, Florica Iederan,Angela Gorgan,Maria Mureşan şi Florica Blideran,cu colaborarea profesoarei Johana Marcus în perioada 8-15 ianuarie 2014.O săptămână dedicată lui Mihai Eminescu in care s-au derulat o serie de activitati cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la naşterea marelui poet.
           Scopul acestui proiect tematic a fost cunoaşterea de către elevi a semnificaţiei zilei de 15 ianuarie,dezvoltarea sentimentelor de dragoste faţă de valorile naţionale şi faţă de carte,dar şi dezvoltarea expresivităţii şi a simţului artistic prin abordarea creaţiei eminesciene.
          Elevii au realizat portofolii,au audiat şi intonat poezii cântate,au vizionat materiale realizate în PowerPoint despre viaţa şi creaţia lui Mihai Eminescu, au realizat desene inspirate din opera eminesciană,au desfăşurat concursuri la nivelul şcolii,care au conţinut probe artistice,practice şi orale pentru a dovedi cât de mult cunosc opera marelui nostru poet naţional.
.
Pentru aceasta au memorat şi recitat  poeziile preferate din opera lui Mihai Eminescu.Au colaborat în  vederea îndeplinirii sarcinilor pe ateliere de lucru,au înţeles rolul important pe care îl joacă cartea în viaţa noastră.Locul desfăşurării acestor activităţi a fost sala de clasă şi Cabinetul de Informare Documentare al şcolii.
            Elevii au aflat de asemenea că, în cinstea lui Mihai Eminescu, România sărbătoreşte pe 15 ianuarie si Ziua Culturii Naţionale.
             Activităţile s-au încheiat cu premierea elevilor participanţi,care,cu sufletul curat de copil, au îndrăgit mai mult poezia şi l-au simţit pe Eminescu mai aproape de ei.
sursa  Şcoala Gimnazială “Vasile Lucaciu”

Lasati un comentariu