Zilele țărilor Uniunii Europene și Aleile Parcului

• publicat la: 15 ianuarie 2014
Zilele țărilor Uniunii Europene și Aleile Parcului

 

Direcția de Cultură a Municipiului Carei inițiază un proiect care are ca scop cunoașterea/promovarea culturii și tradiţiilor din țările membre ale Uniunii Europene.

 Proiectul constă în organizarea de evenimente culturale cu ocazia Zilei Naționale a fiecărui stat membru al U.E. Astfel în ziua sărbătoririi zilei statului respectiv vor avea loc expoziții de fotografie, prezentarea unui scurt film documentar despre țară, cultură, tradiție subtitrat în limba română, înfățișarea unui crâmpei din tradițiile și obiceiurile statului, precum și arborarea drapelului național timp de o zi în Sala de Expoziții a Castelului Karolyi.

            În acest sens au fost contactate ambasadele țărilor membre alu Uniunii Eruopene în Românie. Proiectul va debuta în luna februarie cu Ziua Națională a Lituaniei.

 Totodată continuuă proiectul lansat anul trecut, tot împreună cu unele ambasade ale țărilor membre ale Uniunii Europene, referitor la denumirea aleilor Parcului Dendrologic din Carei cu personalități reprezentative din fiecare țară membră. Dacă în 2013 au fost aleși poeți reprezentativi, în anul 2014 aleile vor fi denumite după cei mai mari fotbaliști ai Europei (mai ales că în acest an va fi organizat un Campionat mondial de fotbal).

 

Lasati un comentariu