Clarificarea situaţiei juridice a drumurilor forestiere

• publicat la: 24 februarie 2014
Clarificarea situaţiei juridice a drumurilor forestiere

Prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a avut în data de 24 februarie o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi de Vânătoare, Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Consiliului Judeţean şi ai Instituţiei Prefectului.

Tema întâlnirii a fost legată de clarificarea situaţiei juridice a drumurilor forestiere în zonele în care pădurile au fost retrocedate fie persoanelor fizice, fie Composesoratelor şi care au rămas în continuare în inventarul Direcţiei Silvice.

Prefectul Eugeniu Avram a solicitat directorului Direcţiei Silvice să pregătească o situaţie din care să rezulte câte dintre drumurile forestiere sunt transmise în proprietatea unităţilor administrativ – teritoriale, câte sunt cuprinse în HG nr. 967/2002 privind atestarea domeniului public al judeţului Satu Mare, precum şi a municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Satu Mare, şi sunt şi în inventarul Direcţiei Silvice.

Totodată, a solicitat să se facă o confruntare cu reprezentanţii Consiliului Judeţean şi să se stabilească pentru câte dintre drumurile forestiere existente în evidenţele Direcţiei Silvice pot fi promovate Hotărâri de Guvern în vederea trecerii în proprietatea publică a unităţilor administrativ – teritoriale.

A doua temă pe lângă care s-au purtat discuţii a fost cea referitoare la funcţionarea şi gestionarea Composesoratelor cărora le-a fost reconstituit dreptul de proprietate asupra terenurilor forestiere, sens în care s-a stabilit realizarea unei întâlniri în cursul lunii martie cu reprezentanţii tuturor factorilor care-i pot informa pe conducătorii Composesoratelor despre obligaţiile şi drepturile acestora pentru a evita pe viitor crearea unor conflicte artificiale între cetăţeni şi reprezentanţii Direcţiei Silvice şi Ocoalelor Silvice private.

Lasati un comentariu