Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac – o expoziţie inedită la Carei

• publicat la: 14 februarie 2014
Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac – o expoziţie inedită la Carei

 

Expoziţia „Artă şi meşteşug în epoca Regatului Dac. Artefacte de os şi corn” are ca temă prezentarea  unor splendide obiecte realizate din materiale dure de provenienţă animalieră. Principalul mod de procurare a coarnelor şi oaselor era vânătoarea, activitate ce se prezintă ca un subiect fascinant care ne permite sondarea laturii casnice şi spirituale a civilizaţiei dacice.

Subiectul vânătorii în Regatul Dac se numără printre acele teme care au fost mai puţin abordate de către specialişti şi de către iubitorii de istorie. În cadrul expoziţiei sunt parcurse mai multe secvenţe ale acestui subiect, legate de modul în care se vâna, cu ce arme, ce fel de animale erau preferate şi de ce erau acestea vânate. Sunt prezentate şi tehnicile antice utilizate la vânătoare şi este schiţată imaginea idilică a cavalerului vânător dac, aşa cum îl vedea poporul său în urmă cu 2.000 de ani.

Expoziţia realizată sub egida Consiliului Judeţean Satu Mare şi a Muzeului Judeţean cu sprijinul  Muzeului  Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Muzeul „Castelul Corvinilor” Hunedoara si  Muzeul de Istorie Sighişoara,va fi vernisată la Castelul din Carei, în data de 18 februarie, ora 17.00.

 redacţia

comentarii

de Tiberiu Vanca la 16 februarie 2014 - 13:33

Dacă tot este implicat în actul cultural „Artă şi meşteşug …” şi Muzeul civilizației dacice şi romane Deva” avizez organizatorii activităților culturale careiene, că am audiat o foarte frumoasă conferinţă privitoare la vânătoarea practicată de daci prezentată de un muzeograf sau amic al muzeului din Deva. Ar merita să fie ascultată şi la Carei.

Lasati un comentariu