Calendarul simulărilor evaluării naționale și ale probelor scrise pentru BAC

• publicat la: 16 februarie 2014
Calendarul simulărilor  evaluării naționale  și ale probelor scrise pentru BAC

În conformitate cu Ordinul Ministrului Educației Naționale nr. 3076 din 04.02.2014, pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale, respectiv a unui examen de bacalaureat național și cu scopul de a optimiza rezultatele obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale / liceale, a fost aprobată organizarea simulării evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise ale examenului de bacalaureat național, în anul școlar 2013-2014.

Simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a se va desfășura în perioada 18-20 februarie 2014, după cum urmează:

18 februarie 2014         simulare – Limba și literatura română

19 februarie 2014         simulare – Matematică

20 februarie 2014         simulare – Limba și literatura maternă

7 martie 2014               afișarea rezultatelor

Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se va desfășura în perioada 3-7 martie 2014, conform următorului calendar:

3 martie 2014               simulare – Limba și literatura română

4 martie 2014               simulare – Limba și literatura maternă

5 martie 2014               simularea probei obligatorii a profilului

7 martie 2014               simularea probei la alegere a profilului și specializării

 

Disciplinele la care se organizează simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat pentru elevii clasei a XI-a sunt: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică și istorie.

Pentru elevii claselor a XII-a simularea examenului de bacalaureat se organizează la disciplinele: limba și literatura română, limba și literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

 

Lista conținuturilor pentru simularea examenelor naționale, la fiecare disciplină, este detaliată în anexele Ordinului Ministrului Educației Naționale care poate fi accesat pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare www.satmar.ro la secțiunea Examene / Evaluare Națională / Bacalaureat.

Rezultatele obținute de elevi la probele din cadrul simulărilor naționale nu se contestă, iar notele nu vor fi trecute în catalog.  Aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La simularea evaluării naționale sunt așteptați cei 3299 de elevi de clasa a VIII-a, a căror lucrări se vor corecta în 4 centre zonale de evaluare.

 

comentarii

de LTSB la 18 februarie 2014 - 19:06

Succesuri , simulantilor !

Lasati un comentariu