Consiliul Judeţean întăreşte legăturile cu Germania

• publicat la: 16 februarie 2014
Consiliul Judeţean întăreşte legăturile cu Germania

 Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor se află de câteva zile în Germania, în judetul Ostalb unde s-au întâlnit cu prefectul Klaus Pavel pentru a discuta despre înfrăţirea dintre cele două regiuni Satu Mare şi Ostalb. Întâlnirea a fost posibilă cu ajutorul domnului Szepessy Iosif, căruia îi mulţumim şi pe această cale.

Delegaţia sătmăreană a fost primită foarte bine într-o atmosferă călduroasă, iar în întâlnirile repetate s-au discutat lucruri concrete stabilindu-se o viitoare înfrăţire între judetul Ostalb  si  judeţul Satu Mare pentru a colabora în domeniile cultură, turism, economie, sănătate, protecţie socială şi sport.

Cele două unităţi administrative încep procedura legală pentru înfrăţire. În acest timp judeţul Satu Mare va participa la începutul lunii mai la cel mai mare târg de gradinărit şi plante în oraşul Schwabisch Gmund.

Conducerea Consiliului Judeţean a adresat invitaţia, care a şi fost acceptată, ca o delegaţie din partea judetului  Ostalb să participe la Ziua Judeţului în data de 24 iunie.

În cursul zilei de sâmbătă preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor s-au întâlnit cu ministrul Culturii, Învătământului şi Sportului Andreas Stock pentru o eventuală vizită în Satu Mare pentru a cunoaşte judeţul şi comunitatea svăbească din zona noastră.

Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare a declarat faptul că această vizită a fost un success impresionant, astfel realizând un nou obiectiv din strategia de dezvoltare a judeţului Satu Mare.

Ostalb este un judet  de o mărime similară   cu judeţul Satu Mare, cu un număr de 340.000 de locuitori şi este cea mai dezvoltată regiune din Baden-Württemberg şi chiar din Europa, un judet  fără şomeri în căutare de forţă de muncă în industrie.

Lasati un comentariu