Fotografi careieni la Baia Mare

• publicat la: 4 February 2014
Fotografi careieni la Baia Mare

Vineri,7 februarie 2014 de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „ … de vedere” realizată de Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei.

Foto Club „Vasile Vénig Lászlo” din Carei  s-a înființat în luna octombrie 2012 sub denumirea Foto Club Castellum,ca o necesitate în vederea aprofundării cunoștințelor în arta fotografică și a schimbului de opinii între pasionații de  fotografie din municipiul Carei.După trecerea în neființă a regretatului artist fotograf Vasile Vénig Lászlo,membru de onare al clubului, se ia decizia schimbării denumirii din Foto Club Castellum în Vasile Vénig  Lászlo”Foto  Club din Carei, începând cu luna noiembrie 2013. 

Clubul este format din pasionați ai  artei fotografice cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani. Clubul  a expus până în prezent la Carei, Satu Mare, Oradea, Cluj Napoca,Târgu Mureș și a stabilit legături cu Cluburi și Asociații de  Fotografie de renume din țară și străinătate.

Vor fi expuse 60 de fotografii cu tematici diverse: portrete, peisaje,fotografii stradale, socio și macro.Trei  dintre fotografii au fost expuse în cadrul celei de-a XIII-a ediții  a Expoziției Internaționale de Artă Fotografică și o fotografie  a apărut într-o publicație de specialitate.

Vor  expune:Bikfalvi Zsolt, Botos Ferenc, Cristina Lincar, Csomai Dávid,Dragoș Georgescu, Farkas Alexandra, Fülöp  Csaba, Hágó Nándor, Marius Georgescu,Regéczy Zsolt, Simay  Zsolt, MarianStoica,Adrian Ștefănuți.

Expoziția  de la Baia Mare reprezintă un eveniment care se desfășoară în  cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de  fotografie Carol Pop de Szathmári,care se desfășoară  între 10.01.2014 – 11.02.2014 și include un număr de 7 țări  participante: Australia, China, Ungaria, Serbia, Slovacia, România și S.U.A. 

Evenimentul  este organizat cu sprijinul: Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Clubului Foto ARS Baia Mare, Liceul de artă Baia Mare, a Direcției de Cultură și Sport Carei și al Centrului de Promovare  a Turismului Cultural „Grof Károlyi”  din Carei.

Lasati un comentariu