Steagul UE aruncat pe fereastră din parlamentul de la Budapesta

• publicat la: 17 February 2014
Steagul UE aruncat pe fereastră din parlamentul de la Budapesta

Un deputat al partidului naţionalist Jobbik şi un parlamentar independent au îndepărtat joia trecută două steaguri ale Uniunii Europene din sala de şedinţe a Parlamentului şi le-au aruncat pe o fereastră în piaţa Kossuth, relatează MTI.

Înaintea acestui incident, parlamentarul Tamas Gaudi-Nagy din cadrul partidului Jobbik a criticat Guvernul pentru că le permite cetăţenilor străini să cumpere terenuri agricole în Ungaria, numind legea respectivă o “trădare capitală”. Gaudi-Nagy a fost susţinut de independentul Balazs Lenhardt, fost membru al Jobbik, aminteşte Mediafax.
Parlamentarii partidului Jobbik au protestat şi anterior faţă de noua lege privind terenurile din Ungaria ocupând pupitrul preşedintelui Parlamentului. Gaudi-Nagy a declarat pentru MTI că terenurile Ungariei vor fi “predate străinilor” de la 1 mai. El a acuzat Uniunea Europeană şi a făcut apel la rezistenţă. El a declarat, de asemenea, că este inacceptabil ca steagul UE, un “simbol al colonizării”, să fie amplasat în sala de şedinţe a Parlamentului, deşi nu există o prevedere legală în acest sens.

Vicepreşedintele Parlamentului, Istvan Jakab, a anunţat la scurt timp după acest incident că steagurile au fost puse la loc, adăugând că Parlamentul va lansa o anchetă.

Jobbik, al treilea partid ca mărime din ţara vecină, militează de mai mulţi ani de zile pentru retragerea Ungariei din Uniunea Europeană, nu de puţine ori la mitingurile formaţiunii fiind incendiat steagul oficial al UE.

sursa napocanews.ro

comentarii

de Gigi cenzuratu la 17 February 2014 - 21:38

Oameni cu demnitate si coloana vertebrala, de la care avem de invatat.

de Leonard la 17 February 2014 - 21:46

Sa invatam violenta? Sa evitam dialogul si o renuntare civilizata daca dorim cu tot dinadinsul asa ceva?Mersi dar mai bine nu!
Violenta nu aduce nimic bun si nu este un bun exemplu de oferit pentru nimeni.Doar cei bolnavi cu ceva anume se exprima numai prin violenta.

de opinca la 17 February 2014 - 21:50

la ce sa te astepti de la cei care au obtinut totul numai prin violenta ?
asta stiu si asta fac

de intrebare la 18 February 2014 - 08:00

Daca nu le place in Europa atunci de ce nu pleaca de unde au venit?
Pot sa inteleg ca au venit pentru o viata mai buna in Europa si au facut incercari de a se integra dar daca au constatat ca nu le place de ce raman sa se chinuie in continuare?
Nu e usor sa te integrezi in Europa si sa respecti natioanlitatea fiecaruia precum si mentinerea unui climat civilizat dar nici nu e obligatoriu sa faci parte din Europa.

de Serg.Pavaloaie la 18 February 2014 - 17:05

Rusine,Rusine,Rusine pentru “cel mai civilizat popor din Europa !”Halal popor daca se manifesta astfel in spirit nazist.

Lasati un comentariu