Judeţul Satu Mare, prezent peste hotare pentru români şi străini

• publicat la: 13 martie 2014
Judeţul Satu Mare, prezent peste hotare pentru români şi străini

Consiliul Judeţean Satu Mare a cuprins în strategia de dezvoltare turistică a judeţului Satu Mare promovarea locurilor şi a oamenilor din zonă prin participarea la târguri de turism naţionale şi internaţionale.

Primul târg la care a participat Satu Mare a fost Târgul de Turism de la Viena  în ianuarie 2014. Simion Giurcă, reprezentantul Autorităţii Naţionale pentru Turism în Austria, văzând modul în care s-a prezentat judeţul Satu Mare, care participa pentru prima dată la un târg de profil, a declarat: “Satu Mare, pentru prima prezenţă la un Târg Internaţional de Turism, ca regiune compactă turistică s-a prezentat extraordinar de bine. A venit să prezinte nu numai potenţialul turistic al judeţului, ci şi impresii despre viaţa culturală, socială şi umană a regiunii prin prezenţa conducerii judetului Satu Mare şi a municipiului reşedinţă de judeţ”. În perioada 27 februarie – 2 martie, judeţul Satu Mare a fost prezent la cea de a 37-a ediţie a Târgului Internaţional de Turism de la Budapesta “Utazás” în locaţia Hungexpo Budapesta.

Au fost prezentate obiective și destinații turistice din județul nostru, produsele noastre tradiționale, obiceiurile şi tradiţiile zonei, au fost făcute demonstraţii de olărit şi asigurate programe artistice de sătmăreni renumiţi. Reprezentanţii județului Satu Mare au prezentat materiale informative și au oferit informații vizitatorilor. La standuri s-au putut servi produse culinare tradiţionale, vin şi ţuică sătmărene şi au fost oferite  materiale informative, mape, broşuri, hărţi cu destinaţii din judeţul Satu Mare. Standul sătmărean a fost foarte apreciat atât de cei care au mai vizitat Satu Mare, cât şi de cei care s-au născut pe aceste meleaguri, dar şi de cei care erau în căutare de destinaţii noi.

Următorul obiectiv la care judeţul Satu Mare va impresiona este Târgul de Turism al României de la Bucureşti, ediţia de primăvară, ce se desfăşoară în perioada 13-16 marie 2014 la Romexpo București.  Județul Satu Mare va participa cu un stand decorat în stil tradițional. La încheierea Congresului Internaţional al Tradiţiilor Culinare, ce se desfăşoară simultan cu Târgul de Turism, judeţul Satu Mare va  expune și oferi produse culinare specifice zonei.

Odată cu participarea judeţului Satu Mare la aceste evenimente, vizitatorii au descoperit o zonă turistică de exploatat, nu doar de tranzitat. Totodată participarea județului nostru la târgurile de turism face parte din strategia de dezvoltare turistică a judeţului, implementată şi finanţată de Consiliul Judeţean.

Lasati un comentariu