Turism în creștere în județul Satu Mare. Peste 96% sunt turiști români

• publicat la: 24 martie 2023
Turism în creștere în județul Satu Mare. Peste 96% sunt turiști români

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de
închiriat), în luna ianuarie 2023 au însumat 15000 persoane, în creștere cu 64,8% față de cele
din luna ianuarie 2022.

Din numărul total de sosiri, în luna ianuarie 2023, sosirile turiștilor români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 96,5%, în timp ce turiștii străini doar 3,5%, anunță Direcția Județeană de Statistică Satu Mare.

De asemenea, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică (inclusiv apartamente și camere de închiriat), în luna ianuarie 2023 au însumat 17861, în creștere cu 58,0% față de cele din luna
ianuarie 2022.

Din numărul total de înnoptări, în luna ianuarie 2023, înnoptările turiștilor  români în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au reprezentat 94,1%, în timp ce înnoptările turiștilor străini au înregistrat un procent de 5,9%.
În aceste condiții e mai mult decât nejustificat planul de învățământ județean care are foarte puține clase cu predare în limba română pentru specializările operator turism si alimentație publică, unul dintre exemplele concludente fiind în orașul Tășnad unde nu există clasă cu predare în limba română la specializările menționate. La Carei a apărut cu chiu cu vai o clasă cu predare în limba română abia după numeroasele semnalări ale Buletin de Carei.

Lasati un comentariu