Proiectul Tineri la Volan

• publicat la: 20 martie 2014
Proiectul Tineri la Volan

Activităţile de prevenire a accidentelor rutiere în rândul tinerilor prevăzute în cadrul proiectului Tineri la Volan iniţiat de IPJ Satu Mare şi susţinut în parteneriat cu Centrul de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog şi Crucea Roşie continuă în aceste zile la Satu Mare.

Astfel, miercuri 19 martie 2014, au fost organizate activităţi la Colegiul Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţiii Ion I. C. Brătianu, la care au participat 136 de elevi şi 4 cadre didactice.

Întâlnirile cu elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au fost susţinute de către inspector de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul IPJ Satu Mare, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care le-a prezentat elevilor date privind accidentele rutiere grave, precum şi factorii care stau la baza considerării tinerilor şoferi cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani ca fiind o categorie de risc în traficul rutier. Informaţiile au fost bine primite de publicul tânăr, elevii participând activ la discuţiile care au avut loc.

O activitate similară desfăşurată, de asemenea, în baza unui parteneriat încheiat între Poliţie şi Liceul Tehnologic UNIO Satu Mare a fost organizată în această instituţie de învăţământ, joi, 20 martie 2014. La întâlnirea susţinută de reprezentanta Poliţiei, inspector Hrihorişan Felicia au participat 60 de elevi şi 6 cadre didactice, care le-a vorbit elevilor despre consecinţele accidentelor rutiere, dar şi despre factorii care pot fi controlaţi, astfel încât acest gen de evenimente să poată fi evitate.

Elevii Colegiului Tehnic de Transporturi şi Telecomunicaţiii Ion I. C. Brătianu au participat joi, 20 martie 2013, şi la al doilea modul al proiectului, ce prevede informarea şi sensibilizarea tinerilor actuali sau viitori şoferi, cu privire la consumul de droguri, alcool, medicamente şi influenţele acestor substanţe asupra capacităţii de a conduce autovehicule. Întâlnirea a fost susţinută de   reprezentanta Centrului de Evaluare, Prevenire şi Consiliere Antidrog, doamna inspector Puşa Beatrix Câmpan.

La această activitate au participat 72 de elevi, precum şi coordonatoarele de proiect din cadrul unităţii de învăţământ, director educativ prof. Roxana Iştoc şi prof. Carmen Moş.

  Elevii celor două unităţi şcolare menţionate, care au răspuns invitaţiei Poliţiei de a desfăşura toate modulele proiectului, vor beneficia în continuare, prin întâlnirile care vor fi organizate în următoarele zile, de informaţii pertinente venite din partea reprezentanţilor Crucii Roşii, specialişti care îi vor învăţa pe viitorii conducători auto  tehnici de acordare a primului ajutor în caz de accidente rutiere grave.

Proiectul Tineri la volan îşi propune ca prin activităţi informative şi demonstraţii practice să pregătească 500 de tineri actuali şi viitori şoferi să devină mai responsabili  şi mai conştienţi de riscurile vitale la care se expun adoptând comportamente nepotrivite în trafic, precum şi, să fie în măsură să acorde primul ajutor în situaţii de accidente rutiere.

 

Lasati un comentariu