Efect îngrijorător al băuturilor acidulate – cum îi afectează pe copii

• publicat la: 25 aprilie 2014
Efect îngrijorător al băuturilor acidulate – cum îi afectează pe copii

Sucurile carbogazoase favorizeaza cu pana la 70% riscul de crestere a tensiunii arteriale, chiar si in cazul adolescentilor, atrage atentia o cercetare recenta.

Exista o stransa legatura intre tensiune si consumul de sucuri carbogazoase, informeaza Daily Mail citand un studiu aparut in publicatia Jurnalul American de Cardiologie.

Specialistii americani de la spitalul Griffin din Derby, Connecticut, au analizat 12 studii efectuate pana in prezent, in care au fost implicate 410.000 de persoane, pentru a vedea daca exista o legatura intre astfel de bauturi si tensiunea arteriala.

Cercetatorii au observat ca persoanele care consuma sucuri carbogazoase care contin zahar au un risc cu pana la 70% mai mare de crestere a tensiunii arteriale in comparatie cu persoanele care nu beau astfel de produse. Iar in cazul adolescentilor care beau zilnic trei sau mai multe astfel de sucuri, riscul creste cu pana la 87%.

Potrivit expertilor, sucurile carbogazoase pot sa scada nivelul de oxid nitric din organism, ceea ce duce la constrictia vaselor de sange, lucru ce favorizeaza cresterea tensiunii arteriale. Alta ipoteza ar fi ca tensiunea marita ar putea avea legatura cu sarea prezenta in aceste bauturi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu