Idei mari vin de la cei mici în ”Școala lui Andrei” 2014

• publicat la: 16 April 2014
Idei mari vin de la cei mici în ”Școala lui Andrei” 2014

Petrom a lansat a 6-a ediție a competiției de proiecte antreprenoriale pentru cadrele didactice și elevii care învață în școlile din comunitățile Petrom – Școala lui Andrei.Valoarea premiilor oferite de Petrom se ridică la peste 100.000 de Euro.400 de elevi vor merge în Tabăra de educație antreprenoriala „Țara lui Andrei” și 10 proiecte comunitare vor fi finanțate pentru implementare.

Petrom lansează a 6-a ediție  din Școala lui Andrei”, o competiție de proiecte adresată elevilor și cadrelor didactice din ciclurile de învățământ primare și gimnaziale. Ideile mari vin de la cei mici – acesta este conceptul în jurul căruia este construită ediția din acest an, după ce anul trecut elevii din școlile situate în comunitățile în care Petrom are activități au arătat că se poate să aduci ceva în plus comunității, chiar dacă ești mic.

”Eu spusesem la școală că vând icoane la vulcani și ne-am gândit să includem această afacere a mea în proiect. Ne-am pus toți mintea la contribuție și a ieșit un mare proiect. Există «nu vreau», dar «nu pot» nu există”, spune Sebi Năstăsache,  elev la Școala cu clasele I-VIII Scorțoasa, județul Buzău. Mica afacere a lui Sebi care picta icoane pe care le vindea apoi turiștilor de la Vulcanii Noroioși a stat la baza proiectului ”Fii mai bun, ajută semenii”, cu care școala sa a câștigat o finanțare de 5.000 de euro de la Petrom.

”Am descoperit întâmplător că el are o mică afacere, de aici a pornit și ideea noastră cu proiectul. De la Sebi am învățat acest spirit antreprenorial.”, povestește Daniela Pasăre, diriginta lui Sebi.

Anul acesta, perioada de înscriere a proiectelor este  între 24 martie și 14 mai. Depunerea proiectelor se poate face pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei. Elevii și cadrele didactice se pot înscrie într-o singură echipă, iar înscrierea este făcută de către unul dintre cadrele didactice.

Școala lui Andrei ne-a arătat că, oricât de mic ai fi, se poate să ai idei mari. Anul trecut a fost o premieră în istoria programului nostru, prin accentul pus pe educația antreprenorială, iar rezultatele au fost pe măsură : ideile celor mici s-au transformat în proiecte sustenabile în comunitățile Petrom.”, spune Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Echipele semifinaliste vor participa la Tabăra din Țara lui Andrei în perioada iulie-august, în limita a 400 de locuri. Cadrele didactice coordonatoare vor participa la cursuri în domeniul antreprenorial, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări și vor primi consultanță pentru dezvoltarea proiectului. Elevii participanți vor beneficia de ateliere non-formale de educație antreprenorială.

Evaluarea va fi făcută de un către un juriu de specialitate. Cele 10 echipe câștigătoare vor fi anunțate pe site-ul www.taraluiandrei.ro, secțiunea Școala lui Andrei, în luna septembrie și vor primi câte o finanțare de 5.000 de euro pentru implementarea proiectelor și laptopuri pentru cadrele didactice coordonatoare.

În plus, primele 20 de echipe (câte zece pentru fiecare ciclu de învățământ) vor primi kit-uri multimedia pentru școală (videoproiector, laptop, ecran de proiecție). Toate echipele care au înscris proiecte eligibile vor fi premiate cu kit-uri educaționale pentru școală, iar cadrele didactice vor beneficia de diplome recunoscute de către organizator și Ministerul Educației Naționale.

Așadar, până pe 14 mai elevii și profesorii sunt așteptați să își înscrie ideile în concurs. Lista școlilor eligibile poate fi accesată pe www.taraluiandrei.ro, secțiunea ‘Școala lui Andrei’.

comunicat

Lasati un comentariu