Preparate noi din resturile de la masa de Paşti

• publicat la: 23 aprilie 2014
Preparate noi din resturile de la masa de Paşti

Sărbătorile sunt  pe sfârsite si la fel energiile gospodinelor care s-au intrecut in a-si pune in valoare  măiestria culinară,mai ales dacă au avut invitati la  masa pascală  sau la cea de Sf.Gheorghe acolo unde a fost cazul.

Cu siguranţă că  majoritatea dintre ele  au gătit mai mult decât era necesar  in eventualitatea că numărul musafirilor depăşea cifra scontată. Ce ne facem insă cu preparatele rămase după zilele de sarbatoare?Cum procedăm ca să  nu ajungă la coşul de gunoi  ?

Una din variante ar fi portionarea lor si asezarea lor in sertarele congelatorului.Mai exista insă si varianta  rearanjării lor in diverse alte preparate care sa asigure pentru zilele următoare o solutie pentru meniul zilei.

Musaca de cartofi

Cu  bucătile de suncă rămase sau cu bucăti din friptura de miel se poate prepara o musaca delicioasă.Trebuie să fierbeti cartofi in coajă si apoi,după curăţare să ii taiati rondele intr-un vas  pregătit in  prealabil pentru a fi introdus in cuptor.

Vasul se unge cu putin unt sau ulei si se pune primul strat de rondele de cartofi.Se dă pe răzătoare apoi unul sau două ouă fierte,dintre cele vopsite pentru Pasti si care nu mai sunt consumate ca atare.Peste stratul de ou ras se presară bucăţile de suncă măcinată sau de friptura de miel tăiată mărunt.Acoperiti cu un nou strat de rondele de cartofi fierti.

Dacă sunca nu este suficient de sărată puteti săra compozitia după gust.

Deasupra se adaugă câteva linguri cu smantana si brânză sau cascaval ras si se dă la cuptor cam 50 de minute dacă cuptorul a fost incalzit in prealabil.Se serveste cu murături.

Carne de miel pentru frigărui

Se taie carnea de miel in cuburi si se alternează pe betisoare de frigărui cu ciuperci sau ardei sau ceapă sau brânză sărată, tare.Se prăjeste la grătar.

Salată de ouă cu şuncă

Tăiati in patru  ouăle rămase de la masa de Pasti si le asezati intr-o salatieră impreună cu bucăţele mici de suncă si frunze de salată verde,proaspătă,cozi de ceapă verde si ridichi.Turnati peste un  dressing savuros, cu ulei de masline, puţină zeamă de lămâie, muştar, sare şi piper.

Pizza post pascală

Resturile de suncă si miel precum si cele de cascaval sau brânză se pot utiliza pentru a pregăti o pizza mare de familie.Nu uitati să puneti deasupra legume proaspete sau măsline şi boabe de porumb.

Prăjitura cozonac

Se prepară un sirop de zahăr ars cu aromă de rom pe care il turnati intr-un vas in care apoi veti pune feliile de cozonac rămase.După ce abosrb siropul,feliile se pot decora cu ciocolată rasă si nucă prăjită si tăiată felii.

 

Să aveţi Poftă Bună!

 

redacţia


Lasati un comentariu