Active Watch: Cine se opune autonomiei teritoriale maghiare e fascist

• publicat la: 11 iunie 2014
Active Watch: Cine se opune autonomiei teritoriale maghiare e fascist

Organizația Active Watch spune despre legea mea privind interzicerea autonomiei teritoriale și a oricărei  forme de secesionism că este ”o nouă inițiativă legislativă PSD de inspirație fascistă”. Așadar, să te opui autonomiei teritoriale maghiare este fascism. Atunci și Ucraina care se opune secesiunii rusești sau autonomiei maghiare dorite de Orban este fascistă, ba și Slovacia care a interzis dubla cetățenie pentru etnicii maghiari!

Așadar, a combate extremismul maghiar de factură horthystă și adesea neo-nazistă este fascism, cum spune Active Watch, sau comunism, cum spun alți detractori, de exemplu Izsak Balasz, președintele CNS, care a declarat la Radio Kossuth despre aceeași lege că nici Ceaușescu nu ar fi îndrăznit să propună așa ceva? E curios că aceste critici care mi se aduc pentru că atrag atenția asupra pericolului maghiar oscilează între acuzațiile de comunism și cele de fascism.

Aș dori ca iubitorii de autonomie maghiară să se decidă: sunt comunist sau fascist, pentru că mi-e greu să acopăr ambele paliere. În schimb, Vona Gabor poate să defileze cu paramilitarii lui neo-naziști, PCM poate să arboreze  drapelul arpadian al Partidului Crucilor cu Săgeți, Orban poate să urmeze idealurile lui Horthy, Ungaria poate să îi ridice chiar și statui acestuia și să ne solicite onoruri pentru criminalii de război, eu, care încerc să opresc acest dezastru anti-românesc și anti-uman, tot fascist rămân pentru Active Watch. Care apără libertățile tuturor, dar nu și libertatea românilor de a trăi în propria lor țară.

Presa din Ucraina, ca să nu fac tot referire la România pentru că noi suntem o țară înapoiată și nu înțelegem necesitatea istorică și constituenta drepturilor omului din dorința de secesiune maghiară, avertizează deja asupra pericolului unui conflict cu Ungaria privind pretențiile acesteia asupra teritoriilor în care locuiesc etnici maghiari. Dar jurnaliștii ucraineni, care, ca și oficialii de la Kiev, au înțeles corect mesajul dat de Viktor Orban privind autonomiile maghiare din Bazinul Carpatic și reacționează la acesta înainte de a fi puși în fața faptului împlinit, au probabil o propensiune fascistă, la fel ca și Slovacia care a pus piciorul în prag în fața pretențiilor Ungariei de a-și băga nasul în alt stat. Este important ca România să evite eroarea de a nu accepta iredentismul Budapestei, susținut puternic și de partidele maghiare de la noi, motiv pentru care, în spiritul drepturilor omului politic maghiar Viktor Orban, nu avem decât să cedăm tot ce vrea Ungaria și să fim și recunoscători pe deasupra.

Românii vor deveni minoritari în propria lor țară dacă vom continua așa. Deja a adresa acest gen de probleme a devenit politically incorrect, iar liderii UDMR Covasna s-au plâns recent reprezentanților Ambasadei SUA despre încălcarea drepturilor maghiarilor în România. Dacă stipulăm că autonomia teritorială și secesiunea unei părți din Transilvania este un drept al maghiarilor, firește că orice încercare de a opri acest lucru este o gravă încălcare a drepturilor, iar eu mă declar vinovat. Până la urmă, a fi român înseamnă a fi vinovat, singura calitate acceptabilă este cea de maghiar. Vom fi 20 de milioane de vinovați în această țară, dar nimeni nu ne va putea apăra pentru că dreptul la limba maghiară, la autonomie și la păstrarea identității maghiare sunt mai importante, chiar dacă ele înseamnă, în traducerea politică corectă de această dată a Budapestei, negarea dreptului la limba română, la integritate teritorială și la identitatea românească. Propun atunci ca organizația respectivă să-și schimbe măcar numele în Active Hungarian Watch, pentru că nu am văzut-o reacționând niciodată când drepturile românilor au fost încălcate de legile sau de practicile maghiare!

Bogdan Diaconu

Lasati un comentariu