Festivalul Medieval Villa Karul.Program

• publicat la: 25 June 2014
Festivalul Medieval Villa Karul.Program

Festivalul Medieval Villa Karul va avea loc sâmbătă şi duminică în Parcul Dendrologic din municipiul Carei.  Aflat la cea de-a doua ediţie, evenimentul este organizat de Direcția de Cultură și Fundația Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi”, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Carei, organizează Ediția a II-a a Festivalului Medieval Villa Karul.

Pe parcursul celor două zile, careienii vor putea asista la demonstrații de mânuire a armelor medievale, bătălii, școală de dans medieval, demonstrații de tir cu arcul,  ateliere de meșteri fierari, olari, sticlari, pielari, iconari și lutieri, spectacole cu foc, poezie şi muzică medievală, muzică de stradă și programe interactive pentru copii.

Participanţii la demonstraţii vor fi Paladinii din Terra Medies (Mediaş, Grupul Reenactor Ezüst Sólyom din Oradea, Lupii de Fier ai Apoulonului din Alba Iulia, Arcașii Corvus Regia din Carei, Fire Dreams din Mediaş – care vor asigura demonstraţiile cu foc, Asociația Culturală Aranykapu din Satu Mare, Asociaţia Turul-Sas din Baia Mare, Asociaţia Culturală Borókagyökér din Satu Mare şi Trupa de Teatru M.E.E.M. a Centrului Cultural Carei.

Pe lângă aceste activităţi, în Parcul Dendrologic  vor fi amplasate standuri cu vinuri Nachbil -din cramele fostelor domenii ale familiei Károlyi, plăcinte şi ştrudel.

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR
Sâmbătă, 28 iunie – Parcul Dendrologic
Ora 14.00 Vizitarea standurilor
Începând cu ora 15:00, din 15 în 15 minute vor avea loc demonstraţii de lupte la locul special amenajat, cu începere la ora fixă.
Între orele 18:00-20:00 – Cortul copiilor – Proiecție desene animate cu teme istorice în limbile română și maghiară
Ora 18.30 – Atelier de poezie medievală și recitaluri de sonete
Ora 20.00- Recital de muzică renascentistă – Rock cu Orchestra Filarmonicii din Oradea
Ora 21.30 – Spectacol cu Foc – „Fire Dreams”
Duminică, 29 iunie – Parcul Dendrologic
Începând cu ora 15.00 vor avea loc demonstraţii de mânuire a armelor medievale
Între orele 18.00-20.00 -Cortul copiilor – Proiecție desene animate cu teme istorice în limbile română și maghiară
Ora 19.00 – Atelier de poezie medievală și recitaluri de sonete
Ora 20.30 – Concert Tradițional de muzică veche în compania formației „Carmina Renascentia”

Lasati un comentariu