Vot obligatoriu şi buletine cu spaţiu gol pentru nemulţumiţi

• publicat la: 13 iunie 2014
Vot obligatoriu şi buletine cu spaţiu gol pentru nemulţumiţi

Toate buletinele de vot ar putea contine un patrulater liber care va putea fi stampilat de alegatorii care sunt nemultumiti de toti candidatii inscrisi in cursa electorala, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu.

Parlamentarul lucreaza la o initiativa legislativa potrivit careia participarea la vot va deveni obligatorie, in caz contrar fiind prevazute amenzi.

„Este clar ca absenteismul este cauzat de nemultumirea alegatorilor fata de clasa politica, ori daca introducem votul obligatoriu, trebuie sa le oferim posibilitatea acestora sa isi exprime punctul de vedere. Si pentru ca buletinele de vot sa nu mai fie anulate, ne gandim sa introducem un patrulater gol in care cei nemultumiti sa puna puna stampila, iar votul sa nu mai fie anulat”, a declarat deputatul Ioan Munteanu.

Parlamentarul social-democrat a adaugat ca se ia in considerare repetarea alegerilor in cazul in care procentul celor care stampileaza patrulaterul gol depaseste 50 la suta plus unu dintre voturile valabil exprimate.

„Este o situatie care se poate intampla de doua-trei ori, ca majoritatea celor care vin la vot sa aleaga aceasta forma de amendare a clasei politice. In aceasta situatie ne gandim daca nu ar trebui repetarea alegerilor. Trebuie insa sa tinem cont ca, intr-o astfel de situatie, vor ramane in mandat tot alesii vechi, care pot fi mai rai decat cei aflati in noul mandat”, a adaugat deputatul PSD.

Ioan Munteanu isi doreste ca obligativitatea participarii la vot sa fie aplicata cat mai repede si crede ca va intruni vointa a minim doua treimi dintre parlamentari, asa cum prevede Constitutia, pentru ca proiectul de lege privind obligativitatea votului sa fie aprobat.

comentarii

de Horia Mărieș la 14 iunie 2014 - 05:03

Făcând referire la solicitarea reprezentanţilor PDL Satu Mare de a schimba anumiţi viceprimari din judeţ, președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor a afirmat: „Eu nu am vrut să mă ocup de aşa ceva, dar dacă nu se liniştesc, nu e nicio problemă, o să mă ocup personal de treaba asta şi până la alegerile prezidenţiale voi face curăţenie. O să schimbăm în scurt timp patru viceprimari democrat-liberali. Şi aşa ne aflăm într-o perioadă mai calmă şi astfel că am timp să mă ocup personal de acest demers”. Vezi presa sătmăreană, data 10 iunie 2014.

Nu sunt de nici un fel partizan sau simpatizant PDL, dar oare individul ăsta (fost ospătar înainte de 1990) este chiar nebun?

Cum pasca-măsi să schimbe el viceprimarii, cum „să se ocupe el personal de treaba asta” cum „să facă curățenie” când ăia, viceprimarii, au fost aleși de „bobor”?

Dacă mai băsădește astfel de prostii, parcă-l văd și pe el la pârnaie în curând. Nu de alta, dar lumea cârcotește de mult în sensul că motive serioase ar fi destule, doar că DNA-ul este mult prea departe de Satu Mare și că n-are (încă) mâna suficient de lungă.

„Toţi directorii de instituţii deconcentrate din judeţ care nu fac politica actualului Guvern Ponta vor fi schimbaţi în cel mai scurt timp, a anunţat în cadrul conferinţei de presă, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor. Tot cu această ocazie, preşedintele PSD i-a solicitat unui director de instituţie să se retragă din funcţie şi a infirmat faptul că el sau familia sa ar fi beneficiat de anumite avantaje din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate. În altă ordine de idei, Mircea Govor a mai specificat că la Satu Mare funcţionează o alianţă formată din PSD-UDMR-PPDD şi PNL – aripa Ştef, adăugând că susţine candidatura premierului Victor Ponta la preşedinţia României”.

Cred că dacă ospătarul s-a apucat să facă ordine pe masa jegoasă a ciolanelor bune de ros, panica este acum majoră în rândul directorilor de deconcentrate din județ. Că ăsta nu știe multe, fiindcă n-are de unde, dacă n-are școală!

In ce privește alianțele specifice sătmarului, nu putem decât să aplaudăm revenirea UDMR-ului la masa cu ciolane dar și succesul mirobolant și în direct al PPDD-ului pe plan local. Nu degeaba a candidat DD pe acolo și n-a „pușcat” nimic. În ce privește „aripa Ștef” eu unul n-am prea înțeles exprimarea lui Govor, dar cine știe, o fi vorba de o nouă „aripă tânără” a PNL-ului. Că a mai fost una în vechime, cea cu Patriciu și Tăriceanu. Doar că n-a avut viață lungă. [Partidul Național Liberal – Aripa Tânără (prescurtat PNL-AT) a fost un partid politic care a activat pe scena politică între 23 iulie 1990 – 21 februarie 1993.]

http://jurnalul.ro/special-jurnalul/tariceanu-si-patriciu-aripa-tanara-a-unui-partid-batran-548805.html

Lasati un comentariu