Comisia de Circulaţie…încurcă circulaţia

• publicat la: 22 iulie 2014
Comisia de Circulaţie…încurcă circulaţia

Şi în ziua de luni,21 iulie 2014,circulaţia pe strada Cimitirului a fost sufocată în dreptul Pieţei Agroalimentare după decizia Comisiei de Siguranţa  Circulaţiei care a decis să aprobe propunerea  preşedintelui comisiei de a închide strada Francisc Pall pentru a permite comercianţilor de haine vechi să îşi etaleze pe trotuare marfa ce nu poate fi justificată.

In municipiul Carei continuă bâlciul iniţiat de către preşedintele Comisiei de Circulatie,care însă nu are aprobarea Consiliului Local nici pentru zilele de luni şi vineri şi nici pentru tarifele practicate de administraţia pieţei. Cei mai afectaţi sunt locuitorii cartierului din spatele pieţei,de pe străzile Dacia,Nufărului,etc,care trebuie să facă un ocol semnificativ până pe strada Tireamului pentru a ieşi  spre zona centrală.La fel de afectaţi sunt şi proprietarii magazinelor cu mărfuri industriale din zonă,ale căror vânzări au scăzut constant în urma adoptării acestei hotărâri a Comisiei de Circulaţie din municipiul Carei.

Mai mult,unele persoane  care comercializează haine vechi, nu pot să îşi justifice legal cantitatea imensă de haine second propusă spre vânzare.Mai nou au apărut şi maşini second la vânzare.Oare cu ce tarife sunt încasate taxele pentru acest tip de comerţ?

Refuzul de a iniţia un comerţ civilizat cu mărfuri second,în spaţii adecvate şi dotate cu grup sanitar,cu  apă curentă,ridică numeroase semne de întrebare,mai ales când vine din partea unui edil ce ar trebui să fie preocupat de imaginea oraşului şi de respectarea procedurilor şi a legilor în vigoare.

Sfidarea hotărârilor Consiliului Local în ce priveşte această activitate  nu fac decât să  îl discrediteze.

Intrarea magazinelor de pe strada respectivă  a fost din nou blocată,aspectul comercianţilor pe treptele chioşcurilor şi al trotuarelor fiind mai mult decât jenant pentru o localitate ce se vrea municipiu.

Am remarcat că după numeroasele noastre semnalări în ce priveşte etalarea covoarelor uzate pe spaţiul verde de pe domeniul public al oraşului,acestea au dispărut.Aşteptăm ca cineva să aibă curajul de a lua măsurile ce se impun pentru restabilirea ordinii si respectarea legislaţiei în vigoare,ştiut fiind că forul legislativ al localităţii este Consiliul Local.

În şedinţa din 16 mai a Consiliului Local Carei a fost aprobat comerţul cu mărfuri second pentru ziua de duminică,la iniţiativa consilierei Venig Gabriela.În ce priveşte tarifele aplicate comercianţilor,acestea nu au o bază legală,nefiind aprobate de CL care are în subordine Piaţa Agroalimentară.

Ce mai contează însă pentru un preşedinte de Comisie de Circulaţie o hotărâre a Consiliului Local ?

Buletin de CAREI

comentarii

de mario la 23 iulie 2014 - 15:56

dk ati cumpara mese facute de fiu primarului

de nino contabilu la 23 iulie 2014 - 16:10

stai linistit ca se cumpara de primarie cate trebe ca sa iasa planu de afaceri de la ergoklas….de unde sunt cei 2 miliarde cu care ati alimentat firma de scaune la cateva luni dupa asezarea pe scaunu de primar a lui jeno????
numa bine ca sa scape firma de la faliment si sa poata primi fonduri europene….drept multumire a intrat de consilier adrian contabilu minune de la ergoklas…da banyiiii….de unde ati luat szivem 2 miliarde peste noapte…..????

de minunea la 23 iulie 2014 - 16:13

are si saracu vice un proiect si voi tot scrieti despre el ca nu e bun.
ca doar nu ati vrea sa se ocupe de softuri in primarie sau de site ul primariei,fratica!
radacinile il trag la acest anturaj de la ocska.

de margelatu la 24 iulie 2014 - 20:53

bataie de joc la adresa careienilor din partea unor venyturi care traiesc din banii nostri!

de emilian la 25 iulie 2014 - 07:19

comisia de circulatie a vazut morcovii si castravetii de la sensu girator de langa casa presedintelui comisiei de circulatie?
in centru puteti propune sa se cultive afine intr-unul si in celalalt papusoi

de milu la 25 iulie 2014 - 23:01

oare cat a platit ocskafotbalistu pentru articolul scris de finul primarului kovax ???
ca doar din banii careienilor a dat nu din buzunarul lui falit inainte de venirea la primerie/
singurul lui proiect e ocskasor si ce mare suparare la el ca lumea nu iubeste proiectul…wauuu ce tragedie pe capul lui sa dea de scris la finul lui jeno care mai are ceva datorii la el ….groparul echipei de fotbal victoria promoveaza ocskasor pe trotuarele din orasul CAREI….ai valoare ocskafoci.!
si cum un necaz nu vine singur ….am auzit ca trebuie sa te descurci si fara attila,poate pui anunt la mica publicitate….

de andi la 25 iulie 2014 - 23:05

ce poti sa astepti de la unu venit din ciumesti la oras si plimbat pe la cate partide pana sa ajunga la primarie fara scoala.
presedintele comisiei de circulatie din carei are doar bacu si si acela luat la seral la unio cand era curpas director!
de ce credeti ca nu publica vicele cv ul sau pe site… ?
a prosto prosto marad!

Lasati un comentariu