Castelanii la 50 de ani

• publicat la: 30 August 2014
Castelanii la 50 de ani

Direcția de cultură a Municipiului Carei și Centrul Cultural al municipiului Carei, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Carei, organizează în data de 6 Septembrie 2014, un eveniment cultural deosebit de important pentru municipiul nostru. Anul 2014 marchează 50 de ani de la debutul fenomenului artistic muzical Castelanii, a cărui amploare, unicitate și continuitate este comparabilă cu cea a faimoaselor școli de artă și de muzică. Fenomenul Castelanii a evidențiat potențialul artistic al orașului Carei la nivel național și internațional, lansând numeroși interpreți și profesioniști în industria muzicii. Competența lor muzicală a fost confirmată prin numeroasele victorii obținute la concursurile de muzică din țară și din străinătate, lăsând în urma lor o bogată moștenire culturală orașului Carei, prin prezența lor pe micul ecran încă din anii 70, lansarea de discuri muzicale și colaborări cu artiști și compozitori de prestigiu.

În prezent Castelanii reprezintă un punct de referință pe harta muzicală a istoriei cât și un brand care definește orașul Carei. Evenimentul se va desfășura astfel:

Sâmbătă, 6 Septembrie 2014:

ora 11.00 (Sala Cavalerilor, Castelul Károlyi) simpozion despre istoria Castelanilor, decernare de diplome, expoziție de fotografii, diplome și afișe, lansarea cărții Castelanii 50 de ani, dezvelirea bustului prof. Peter Karácsonyi și acordarea titlului de Cetățean de Onoare (Post Mortem) profesorului Peter Karácsonyi. La eveniment și-a anunțat participarea compozitorul Jolt Kerestely.

ora 16.00 și ora 19.00

Spectacol Festiv (Casa Comunitară Sf. Ladislău Concertul ”Castelani” cu participarea mai multor generații – de la membrii fondatori până la Castelanii de azi de la Centrul Cultural al Municipiului Carei. (Datorită numărului limitat de locuri din sala de spectacole și a numărului mare de persoane care doresc să vizioneze acest spectacol, s-a luat decizia organizării a două reprezentații scenice.) Ora 21.00 masă festivă a Castelanilor și a invitaților acestora (Restaurantul București) Menționăm că logo-ul evenimentului a fost realizat de artistul plastic Smaranda Milu Némethi, căruia îi mulțumin și pe această cale. Dorim să mai menționăm faptul că bustul a fost realizat din donațiile castelanilor, acesta urmând să fie prezentat în cadrul simpozionului (unde se mai pot face donații). Așezarea acestuia în curtea Centrului Cultural va fi posibilă în cursul lunii octombrie, atunci când vor fi finalizate lucrările de amenajarea a interiorului noului Centru Cultural.

Cheltuielile cu organizarea evenimentului vor fi acorperite în proporție de 90% din sponsorizări. Până în prezent ne-au oferit sprijinul firmele XCD Târgu Mureș, Agroindustriala, Membau, Polipol, G&H Trudi, Caluger Trans, Czimmer Trans, König Metal, Konig Muhle Sanislău. Vă invităm pe această cale la evenimentul Castelanii 50 ani și vă mulțumim pentru sprijinul acordat.

Comitetul de organizare

comentarii

de aurel la 30 August 2014 - 12:49

corina chiriac de ce nu a fost invitata ca doar a colaborat cu castelanii?!
si alti compozitori au colaborat cu castelanii dar desigur ca erau romani si deci nu plateste primaria pentru cheltuielile cu ei.

Lasati un comentariu