Zeci de mii de credincioşi, aşteptaţi la Mănăstirea Nicula

• publicat la: 14 august 2014
Zeci de mii de credincioşi, aşteptaţi la Mănăstirea Nicula

Cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credincioşi merg în pelerinaj şi să se roage, joi şi vineri, la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj.

“La sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, zeci de mii de pelerini din întreaga ţară, care să se închine şi să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria. Programul liturgic de joi cuprinde, începând cu ora 7.00, Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, urmat de la 8.30, de Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur şi de taina Sfîntului Maslu. De la ora 13.00, va avea loc un pelerinaj pe jos de la Biserica Sf. Nicolae din Gherla până la Mănăstirea Nicula, la care vor participa mitropolitul Clujului, IPS Andrei, şi alţi înalţi prelaţi ortodocşi”, au spus reprezentanţii Mitropoliei.

Potrivit acestora, joi, de la ora 21.30, icoana făcătoare de minuni va fi scoasă din biserică, vor avea loc Utrenia şi Prohodul Maicii Domnului, iar în jurul orei 02.00 va avea loc înconjurul bisericii cu icoana.

Vineri dimineaţă, de la ora 9.00, va fi oficiată slujba de Liturghie de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, la care sunt aşteptaţi să participe şi politicieni, parlamentari, demnitari din administraţia locală şi judeţeană, printre care se numără şi ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

“Ca în fiecare an, se vor pregăti pentru pelerini circa 10.000 de sarmale şi felii de cozonac”, au mai spus sursele citate.

Mănăstirea Nicula   fost atestată documentar din 1552.  La început aşezare monahală modestă, ea a devenit cunoscută în 1699, prin icoana Maicii Domnului, zugrăvită în 1681 de către preotul ortodox Luca din Iclod, care s-a dovedit ca fiind făcătoare de minuni.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu