Conferinţă de presă la semnarea contractului Lucrări de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare

• publicat la: 14 octombrie 2014
Conferinţă de presă la semnarea contractului Lucrări de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare

Luni, 13 octombrie, la sediul Primăriei Carei, a avut loc conferinţa de presă pentru semnarea contractului ,,Lucrări de construcţii şi reabilitare reţele de apă şi canalizare în oraşul Carei şi lucrări de  construcţii reţele de canalizare în localitatea Căpleni’’ – SM-CL-11,  acesta fiind cel de-al treisprezecelea contract de lucrări semnat în cadrul programului de investiţii ,, Extinderea şi reabilitarea infrastructurii  de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare., proiect finanţat prin Programul Operaţional Mediu (Pos Mediu) 2007-2013, Axa Prioritară 1.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, care este şi preşedinte al ADI Apă Satu Mare, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean  primarul localităţii Căpleni, Mosdoczi Vilhelm dar şi reprezentanţi ai asocierii de companii SC Saminstal SRL, respectiv SC Poszet SRL , Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT –  SC Viakon Drum SRL şiGunthner Tiberiu tot din partea ADI Asociaţi de dezvoltare intercomunitară pentru Servicii în Sectorul de Apă şi Apă uzată din judeţul Satu Mare (ADI APA).

În luarea de cuvânt, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef,  a spus ,,Cred că este un proiect aşteptat. Ştiu câte discuţii am purtat cu primarii legat de problemele care au apărut în proiectul care  şi extinderea reţelelor de apă şi apă uzată în judeţul nostru, de întârzierile foarte mari la implementare, care era prevăzut să dureze 27 de luni, de aceea trebuie să se facă o apăsare pe acceleraţie ca să se respecte termenul şi calitatea lucrărilor. Vreau ca ADI Apă, asociaţia de dezvoltare intercomunitară să rezolve eventualele probleme financiare şi pe cele din proiect care vor apărea şi să-l finalizăm. Din punctul de vedere al Consiliului Judeţean aveţi tot sprijinul meu. Este un proiect mare, cu o valoare mare şi avem datoria morală să asigurăm condiţii decente cetăţenilor noştri. Şi la Livada am reuşit să finalizăm procedura, acolo este un proiect cu o valoare de 16 mil +TVA şi acolo proiectantul trebuie să apese pe pedala de acceleraţie. Noi urmărim şi etapele următoare ale lucrărilor, care trebuie să respecte termenul şi calitatea din proiect. Îi liniştim pe locuitorii judeţului Satu Mare că acest proiect de reabilitare de  reţele de apă şi canalizare este prioritatea noastră şi vom asigura, odată finalizată această etapă a lucrărilor un trai decent locuitorilor.’’

Primarul localităţii Căpleni  a luat cuvântul spunând că ,,3000 de locuitori aşteaptă construirea şi reabilitarea canalizării, noi stăm lângă mlaştina Ecedea, nu prea merge canalizarea, avem mocirlă, e greu. Sperăm să avem o colaborare cât mai bună cu proiectantul, fiind o investiţie foarte mare şi necesară.’’

Au rostit alocutiuni si  Dan Stegerean, directorul Apaserv Satu Mare, ca membru al comisiei de evaluare a licitaţiilor si  primarul  Kovacs Eugen .

,, vreau să se înţeleagă, asociaţia de dezvoltare intercomunitară gestionează acest proiect. Vreau să atenţionez că vor fi probleme cu care ne vom confrunta, probleme pe trasee. Avem probleme cu calitatea apei, acum cu această lucrare sper să se rezolve această problemă. Se va face  introducere apă –canal în Vii, acesta va fi un proiect nou de introducere apă şi canalizare. Trebuie să începem lucrările care trebuie să fie gata până anul viitor, în iarnă şi să fie clar, trebuie să punem osul la treabă. Proiectanţii trebuie să ne prezinte concret în front de lucru, toate locurile şi evoluţia lucrărilor. Nu acceptăm să începem în 10 locuri, unde nu trebuie doar să sapi, ci şi să finalizeze, să pună la loc pământul. Spun de pe acum că ne vom certa dacă nu se întâmplă ca la carte lucrările. Eu sunt optimist!  . Chiar dacă nu se face prin adminstraţie, acum se lucrează la drumul de ocolire a oraşului, unde se asfaltează, vă invit să vedeţi lucrările de acolo.  Cu acel proiect şi cu acesta, vom avea investiţii care vor depăşi 25 de milioane  de euro.

Valoarea totală a contractului semnat azi este de 25.914.315, 28 lei, fără TVA. Perioada de derulare a contractului este de 16 luni, la care se adaugă o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.
Obiectivele principale al acestui contract de lucrări sunt  extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare menajeră în municipiul Carei, înlocuirea conductelor cu grad mare de uzură şi creşterea capacităţii de furnizare a apei, lucrări care se vor desfăşura în localităţile Carei şi Căpleni.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 14 octombrie 2014 - 19:16

Înțeleg eu bine, sau mă înșel?

Înțeleg bine că primașul și Primăria din Carei n-au absolut nici o contribuție, sunt doar spectatori și fericiții beneficiari ai pomenii care le-a picat din cer via Europa, Guvernul Romåniei, CJ SM, Apaserv, ca și în cazul similar al soselei de ocolire a Careiului (semicerc) cu care se tot împâunează mai nou primașul cel mult prea găunos și plin de sine, adică încrezut?

Dacă greșesc, dacă n-am înțeles eu bine, vă rog frumos să mă contraziceți vehement și să mă puneți la punct.
Vă mulțumesc pentru atenția acordată.

de Percheziţii la tribunale la 15 octombrie 2014 - 09:09

Percheziţii la tribunalele Braşov şi Covasna. Procurorii DNA vizează judecători care au făcut retrocedări ilegale
Procurorii DNA fac miercuri percheziţii în Braşov, Bacău, Covasna şi Bucureşti, la cinci instituţii, printre care şi tribunalele Braşov şi Covasna, fiind vizaţi trei judecători şi doi avocaţi, unul fiind şi deputat, într-un dosar privind retrocedări ilegale de păduri şi terenuri agricole.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov fac cercetări în această cauză pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie care au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru aproximativ 90.000 de hectare de teren forestier şi 100 de hectare de teren agricol, arată DNA, într-un comunicat de presă.
Anchetatorii fac 25 de percheziţii în judeţele Braşov, Bacău, Covasna, precum şi în Bucureşti, dintre care cinci la instituţii publice de interes local, una la un birou de avocatură şi restul la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.
Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că între cele cinci instituţii publice la care au loc percheziţii sunt şi tribunalele Braşov şi Covasna. De asemenea, au loc percheziţii la sediile a trei primării, una dintre acestea fiind cea din localitatea Căiuţi din judeţul Bacău. Anchetatorii percheziţionează şi biroul de avocatură al deputatului PSD Ioan Adam.
Potrivit surselor citate, de la cele două instanţe sunt vizaţi trei judecători, suspectaţi de implicare în luarea unor decizii ilegale privind retrocedarea de terenuri. Doi dintre magistraţi sunt de la Tribunalul Covasna şi unul de la Tribunalul Braşov.
În acelaşi dosar sunt suspectaţi de fapte de corupţie şi doi avocaţi, unul dintre aceştia fiind deputatul PSD Ioan Adam, membru în Baroul Braşov. Celălalt avocat este membru al Baroului Covasna.
Soţia lui Ioan Adam, judecătoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, ar fi printre cei trei magistraţi suspectaţi în cauză, au mai arătat sursele citate.
Printre localităţile în care s-ar fi făcut retocedările ilegale de terenuri sunt Comăneşti, Palanca, Brătuleşti şi Doftana, au precizat sursele judiciare.

Conform aceloraşi surse, doar 30.000 din cele 90.000 de hectare de terenuri forestiere ar fi fost retrocedate până în prezent, pentru celelalte 60.000 de hectare dosarele fiind pe rolul instanţelor.
La finalul percheziţiilor, suspecţii vor fi duşi la audieri la sediul DNA Braşov.
Acţiunea este sprijinită de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.
Ioan Adam a absolvit Facultatea de Drept – Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca în anul 1982. În perioada 1983 – 1994, el a fost judecător la Judecătoria Braşov, între 1990 şi 1994 a fost preşedinte al Judecătoriei Braşov, iar între 1994 – 1995 a fost judecător la Tribunalul Braşov.
Din 1995, el este avocat în Baroul Braşov, fondator al S.C.P.A. Adam şi Rusu – Braşov. De asemenea, din anul 2002 Ioan Adam este profesor universitar doctor la Universitatea Transilvania din Braşov.
Ioan Adam este membru PSD din anul 2000, iar din 2003 este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului.
În anul 2009, el a fost membru al Consiliului de Supraveghere – Fondul Proprietatea.
În perioada 2007-2008, Ioan Adam a fost deputat supleant PSD. În 2012, el a fost ales deputat în colegiul uninominal nr. 6 Braşov, fiind membru al Comisiei Juridice.
Deputatul PSD este căsătorit cu judecătoarea Roxana Adam şi au un fiu avocat.
Roxana Adam este judecător la Tribunalul Braşov din anul 2006, fiind preşedinta Secţiei comerciale şi de contencios administrativ. Anterior, în perioada 1999-2006, Roxana Adam a fost judecător la Judecătoria Braşov.

de Horia Mărieș la 15 octombrie 2014 - 11:58

Sugerez DNA să facă percheziții și pe la judecăroriile Carei, și Tribunalul din Satu Mare, plus la Oradea(la Curtea de Apel).

Anchetatorii vor fi extrem de surprinși când vor constata foarte multe spețe asemănătoare cu cele pe care le anchetează acum la Covasna, Brașov, Bacău și în București.

Fac pariu cu oricine și pe orice vreți.

de Horia Mărieș la 15 octombrie 2014 - 14:16

„Miron Mitrea, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare
de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 15 octombrie 2014, 15:00 Dosare Anticoruptie

Instanta suprema l-a condamnat pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale, decizia nefiind definitiva, anunta Mediafax.”

A mai căzut o „stea” călătoare în politica romãnească. Urmează Ilie Sãrbu și Viorel Hrebenciuc.

Mă întreb, ca naivul, ăstia trei nu sunt cumva din gașca fetidă a ospătarului lins în fund zilnic de Szasz L. și de nașul lui?

de Horia Mărieș la 16 octombrie 2014 - 06:46

@hubik

Contraatacul mișel al lui Ponta. Deși nu sunt de fel un fan de al lui, de data asta n-aș băga mâna în foc că n-are dreptate.
Cum îi turcul (Băse) e și pistolul (Ponta).

„Iată ce a apărut la RoTV în varianta de pe site-ul: România TV: Traian Băsescu are semnele bolii Parkinson
„România TV vă prezintă informaţii uluitoare şi dovezile despre stare de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu, informaţii ascunse chiar de serviciile secrete. Potrivit România TV, Traian Băsescu prezintă semnele bolii Parkinson. Potrivit unor imagini difuzate de România TV,sunt mai multe ipostaze în care preşedintele a fost surprins şi în care nu şi-a mai putut ascunde boala de care suferă. Surse medicale au confirmat însă pentru România TV faptul că preşedintele a suferit şi două atacuri cerebrale în timpul celui de-al doilea mandat. Imaginile dovedesc din nou acest lucru. Potrivit România TV, Traian Băsescu a apărut cu semne evidente ale atacurilor cerebrale: într-unul din acestea preşedintelui nu-şi putea mişca mâna dreaptă, într-un altul mână stângă. Potrivit aceloraşi surse medicale citate de România TV, Traian Băsescu a fost internat în mare secret la Spitalul Militar din Bucureşti. De asemenea, a fost operat într-o clinică din Viena. Vorbim despre informaţii ţinute ascunse de serviciile secrete ale statului. De altfel, chiar şi în apariţiile recente Traian Băsescu îşi trădează suferinţa. Ieşirile necontrolate, tremuratul continuu şi izbucnirile sale pot fi citite de acum într-o altă cheie în condiţiile în care există justificări medicale pentru toate acestea. De-a lungul timpului, la sfârşitul fiecărui an, Administraţia prezidenţială anunţă că preşedintele îşi făce analizele medicale. Atât. Nicio vorbă în plus”.

de Erik la 16 octombrie 2014 - 07:04

deci de lam psd vine spatele lui jeno pentru ceva traficsi nvartele cu fonduri si licitatii si pe ei se bazeaza primaru cu salaru taiat pentru datoriile la bugetul de stat….

de Horia Mărieș la 19 octombrie 2014 - 11:59

Procurorii DNA vizitează din ce in ce mai des Careiul.
Iată transcrierea unei interceptări făcute de ei a convorbirii pe care șefălăul firmei de construcții marghitene a avut-o cu primașul, obținută „pe surse” – deci nu putem garanta pentru autenticitatea ei.

Proprietarul unei firme de construcţii vorbeşte cu primarul oraşului:
– Am la firmă un Mercedes nou, de care nimeni nu se foloseşte, mă gândeam să vi-l fac cadou.
– Nu, nici într-un caz!!!… Eu nu pot primi aşa cadouri scumpe.
– În cazul acesta, aş putea să vi-l vând cu 100 de euro.
– Eeee.. atunci aş vrea să cumăr două.

de Horia Mărieș la 19 octombrie 2014 - 14:48

Neamțului sas zis și Szasz Lorand, ca dedicație, cu dragoste și abjecție:

http://www.gandul.info/embed/13334007

de Horia Mărieș la 19 octombrie 2014 - 15:01

Pentru Szasz L . și pentru Mircică cel cu aia mică ca și a lu’ Castorică, mere și un supliment.
În plus și muszaj, urarea lui @emil: autonomuie cât cuprinde..

http://vimeo.com/95674987

Lasati un comentariu