Inscrieri pentru concursul „Excelenţă Academică in Străinătate”.

• publicat la: 1 octombrie 2014
Inscrieri pentru concursul „Excelenţă Academică in Străinătate”.

La  30 septembrie 2014, Liga Studentilor Români din Străinătate (LSRS) dă startul Concursului „Premiile LSRS pentru Excelentă Academică in Străinătate”. Termenul limită pentru inscrieri este 15 noiembrie, iar premiile vor fi decernate, ca in fiecare an, in cadrul Galei Studentilor Romani din Străinătate. Evenimentul va avea loc in data de 8 ianuarie 2015 in Bucuresti.

Excelentă in educatie. Fidelă misiunii asumate de la infiintare, LSRS promovează tineri romani cu rezultate si realizări academice si extra-curriculare care se situează la un nivel inalt pe plan national si international. 

Categorii de premii. Premiile vor fi acordate studentilor romani cu experientă academică si extra-curriculară la cel mai inalt nivel pentru următoarele categorii: „Studentul Roman al Anului din America de Nord” (un premiu pentru nivelul universitar si un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Roman al Anului din Europa” (un premiu pentru nivelul universitar si un premiu pentru nivelul post-universitar), „Studentul Roman al Anului de pe alte Continente”, „Studentul Roman Erasmus al Anului”, „Studentul Anului in Romania”, „Premiul Special in Arte”. Toate candidaturile, cu exceptia celei pentru „Studentul Anului in Romania”, vor participa automat in competitia pentru Marele Premiu „Studentul Roman al Anului in Străinătate”. Pentru Marele Premiu sunt eligibili toti studentii romani care au studiat in străinătate in anul universitar 2013-2014, indiferent de aria geografică si domeniul de studiu.

Conditii de participare. Candidatii se pot inscrie in concurs online, pană la data de 15 noiembrie 2014. Acestia sunt invitati să consulte documentele complete despre competitie, criteriile de jurizare si despre procedura de aplicatie pe http://gala.lsrs.ro/concurs/. Pentru categoria „Studentul Roman Erasmus al Anului”, documentele necesare sunt CV-ul, o auto-descriere si formularul de candidatură „Call for Applications Erasmus” (se va descărca de pe http://gala.lsrs.ro/concurs/). Pentru informatii suplimentare legate de Concurs cei interesati sunt rugati să trimită un email la adresa studentulanului@lsrs.ro.

Jurizarea candidatilor se va desfăsura in două etape. Preselectia va fi realizată de către laureatii editiilor anterioare ale Galei LSRS, iar selectia finală de către un juriu format din personalităti ale mediului academic, sectorului public, societătii civile si mediului de afaceri. In cazul premiului Special in Arte, jurizarea va fi realizată de către experti consacrati ai acestui domeniu.

Cea de-a sasea editie a Galei Studentilor Romani din Străinătate marchează in acelasi timp aniversarea a sase ani de activitate a LSRS. Proiectele derulate de LSRS au ca obiectiv principal să ofere studentilor romani din străinătate un cadru de dialog si recunoastere prin sustinerea intereselor acestora si promovarea meritelor lor in societatea romanească actuală. LSRS incurajează păstrarea legăturii cu Romania si promovarea unei imagini pozitive a tării noastre peste hotare, prin intermediul acestor modele de excelentă si profesionalism.

Toti cei interesati să ia parte la o seară de Gală in data de 8 ianuarie 2015 sunt invitati să isi rezerve gratuit un loc prin completarea formularului disponibil aici. Accesul la eveniment se face exclusiv pe baza listelor de inscrieri.

Alexandra Sasu

Vicepresedinte Comunicare alexandra.sasu@de.lsrs.ro
0726 339 256

Lasati un comentariu