MISS ŞI MISTER BOBOC 2014 la Liceul Teoretic Carei

• publicat la: 18 octombrie 2014
MISS ŞI MISTER BOBOC 2014 la Liceul Teoretic Carei

Balul Bobocilor reprezintă unul din cele mai frumoase  momente al primului an de liceu, este evenimentul in jurul căruia gravitează comunitatea fiecărei şcoli implicate, la inceput de an scolar .

Startul a fost  dat de către Liceul Teoretic, liceul de elită al municipiului nostru, care nu se dezminte nici de această dată.

Cei mai curajoşi boboci ai Liceului Teoretic Carei au participat vineri seara, în sala de sport a liceului, la competiţia care desemnează Miss şi Mister Boboc  ediţia 2014.

Bekes Daniel,  Bekes Rebeka, Daiana Dragoş , Tania Gabor, Ramona Gheorguţă, Gindele Carina, Kovacs David, Krausz Kira, Gabriel Lucuţa,  Laurenţiu Lăpuşte,  Denisa Marincaş, Alexandru Matei,  Ormeny Mark ,Edwin Papp, Horea Paşca, Evelyn Postol, Cristian Szucs,   Eric Teger, Kincso Vakarcs,  Vancea Bernadett au intrat în competiţia pentru câştigarea mult râvnitului titlu.

Tema aleasă de organizatori pentru Balul bobocilor a fost Grecia antică, iar, pentru exemplificare, publicul a avut ocazia să se întâlnească cu Zeus – atotputernicul, Afrodita – zeiţa frumuseţii şi a iubirii, Atena – zeiţa înţelepciunii, Apollo – zeu al poeziei, al muzicii,  Adonis- zeul frumuseţii şi dorinţei, Artemis – zeiţa lunii şi a vânătorii, Poseidon- zeul mării,  dar şi cu eroul Hercule, cel neîntrecut în forţă şi vitejie sau cu Hades – stăpânul infernului.

Inventivi şi originali, gazdele spectacolului fluviu de aproape trei ore , au reuşit să ne introducă in atmosfera fascinantă şi complexă a Greciei antice, cea care a sedus imaginaţia tuturor popoarelor . Misterul şi fascinaţia  culturii şi civilizaţiei greceşti a fost întărit şi de decorul  de pe fundal, care arăta un templu masiv şi impunător.

Juriul a fost alcătuit din cei doi directori ai liceului,profesorii Zsido Sandor şi Pop Rodica ,profesorii Nilvan Sorin, Ion Laslo,Onodi Eniko,Hagen Roland, dar şi cei doi câştigători ai balului bobocilor din 2013 şi 2012, Dan Coşarcă şi Toth Regina.

Lui Cătălin Cheregi, absolvent al Liceului Teoretic, i se aduc mulţumiri pentru realizarea afişului şi a invitaţiilor.

Spectacolul a fost deschis prin dansul zeilor organizatori, care au impresionat asistenţa prin costumele elegante, rafinament şi distincţie, fiind apaudaţi la scenă deschisă.

Cele 10  perechi de ,,zeităţi ale Greciei antice’’  şi-au făcut intrarea în scenă intr-un joc de lumini, îmbrăcaţi în haine greceşti, în veşminte predominant albe cu mult auriu, fiind prezentaţi rând pe rând publicului prezent în număr mare.

În faţa exigenţei zeilor, bobocii: 10 fete şi 10 băieţi, au trecut prin mai multe probe de concurs.

Înţelepciunea “ bobocilor greci “ a fost pusă la încercare în cadrul probei de  cultură generală. Ce culori conţine steagul Greciei, cine ţine pe umeri Pământul, cine este zeul Mării, câţi dinţi are dantura omului, plus şi câteva întrebări-capcană strecurate, sunt doar câteva din întrebările la care au trebuit să răspundă tinerii.

A doua  probă la care au fost supuşi boboceii a fost proba de dans. Deşi au venit din altă lume şi altă cultură,” bobocii egipteni “ aveau obligaţia să ştie să danseze pe orice fel de muzică. Astfel, pe ritmuri de samba au fost nevoiţi să-şi sincronizeze mişcările şi paşii sub ochii atenţi ai juriului .

Probe ingenioase,care au pus la încercare abilităţile practice  şi îndemânarea concurenţilor.Mult aşteptatele probe surpriză au pus la încercare toate abilităţile bobocilor care, au avut de legat cravata partenerei, au avut de făcut o  reclamă la hârtie igienică şi apoi trebuiau să o vândă juriului, să umfle un balon după care să bărbierească crema de ras de pe el, să recite poezii cu un pix între dinţi, să cânte ascultând la căşti o melodie în timp ce partenera trebuia să danseze, să facă o serenadă partenerei.

Bobocii au avut apoi de susţinut proba de vals, în ţinute de seară de această dată.

Am putut urmări apoi un film realizat de elevul Tamas Bartinczi, în care au fost surprinse pregătirile pentru acest spectacol, momentele cele mai interesante din activitatea organizatorilor.

Ca la orice bal, nu au lipsit nici muzica, dansul, umorul, presărate printre probele de concurs ale zeiţelor de clasa a IX-a.

În timpul alocat deliberării, pe scenă au urcat soliştii Andrada Spanci, Vitez Iulia, acompaniate fiecare de Abel Putowits, Patricia Borbelyi, Naghi Anita, Manuel Chivari, Schuler Mark a venit cu o probă surpriză, iar Iulian Lucuţa a făcut stand comedy. A avut loc şi o prezentare de modă Joy Beauty Center.

După lungi deliberări, juriul a decis ca să acorde titlul de Miss  Liceul Teoretic 2014 lui Bekes Rebeka, iar pe cel de Mister Boboc lui Laurenţiu Lăpuşte.

Pe locul doi s-au clasat Gindele Carina şi Bekes Daniel, iar pe locul trei  Tabi Boglárka  şi Horea Paşca.

Lacrimi de emoţii şi strigăte de bucurie, confetti şi mii de aplauze. Distracţia s-a mutat apoi în Club Maxx cu tot alaiul pentru a sărbători bobocii.

 Proaspătul Mister  Boboc 2014: ,,M-am simţit foarte bine pe tot parcursul balului. A meritat tor efortul pe care l-am investit ca să-mi iasă bine. N-o să regret niciodată că am decis să particip. Mă bucur că am câştigat şi le mulţumesc organizatorilor, susţinătorilor mei şi profesorului de dans, Gergo Olariu si Alexandra.”

Felicitări câştigătorilor!

comentarii

de Gindele Agota la 18 octombrie 2014 - 11:47

Buna ziua ,parerea mea este ca si locul doi ar merita o fotografie pentru ca si ei au investit tot atata efort si ar trebui sa fiti mai bine informati pentru ca locul trei nu Vakarcs Kincso a castigat!!!!!Oare cum se simte fetita citind pagina Dvs., cine a castigat intr-adevar locul 3??

de Tabi Boglárka la 18 octombrie 2014 - 16:08

Perechea lui Horea Paşca a fost Tabi Boglárka ceea ce reiese şi din poza perechii locului III.

de Tabi Boglárka la 18 octombrie 2014 - 16:14

Vă mulţumesc!

de dana la 20 octombrie 2014 - 08:36

felicitari

Lasati un comentariu