Ungaria vrea sa introduca impozit pe internet!

• publicat la: 24 octombrie 2014
Ungaria vrea sa introduca impozit pe internet!

Un impozit pe traficul de internet. Ar fi o premiera mondiala. Dar este ceea ce propune un proiect de lege depus in Parlamentul ungar cu scopul reducerii deficitelor. Normal, initiativa a fost vehement criticata de internauti, care au lansat un apel la miting duminica, in fata Ministerului economiei de la Budapesta.Potrivit proiectului de lege, furnizorii de servicii de internet ar urma sa plateasca 130 de forinti, adica aproximativ 0,50 de euro pentru fiecare gigabyte (Go) transferat.

Potrivit expertilor, traficul de internet (fix si mobil) s-a ridicat in 2013 la 1,33 miliarde de Go, ceea ce ar insemna aproape 650 milioane de euro, o valoare superioara cifrei de afaceri cumulate a tuturor furnizorilor de internet.

Intr-o prima reactie, comisarul european pentru agenda digitaa, Neelie Kroes, a catalogat aceasta masura drept devastatoare pentru acest sector de activitate al Ungariei. „Acest lucru va antrena o scumpire a accesului la internet pentru utilizatori”, a spus Kroes intr-un interviu pentru Financial Times.

Integral pe incomemagazine.ro

Lasati un comentariu