De anul viitor dispar ghişeele pentru persoane fizice. Consultanţii fiscali preiau taxele şi impozitele persoanelor fizice

• publicat la: 26 April 2017
De anul viitor dispar ghişeele pentru persoane fizice. Consultanţii fiscali preiau taxele şi impozitele persoanelor fizice

Potrivit unui comunicat remis de directia de finante Satu Mare, de anul viitor, consultanţii fiscali care se vor ocupa de calcularea taxelor pe care gospodăriile le datorează la stat, vor avea obligaţia să achite toate dările acestora, inclusiv pe cele locale. Informaţia este trecută în programul de guvernare al PSD-ALDE.

“Pe lângă rolul de a completa şi depune declaraţiile de mai sus, consultantul fiscal va prelua şi sarcina de a plăti toate taxele şi impozitele datorate de către persoanele fizice aflate în portofoliul său, către administraţiile şi instituţiile publice centrale şi locale”, se arată în programul de guvernare al PSD.

Această măsură va duce la eliminarea ghişeelor pentru persoane fizice din ţară, din cadrul tuturor instituţiilor publice din România, mai spune acelaşi document. “Selectarea şi pregătirea celor care doresc să devină consultanţi fiscali se vor face etapizat, până cel târziu la 1 decembrie 2018, atunci când, pe modelul din SUA, fiecare român va beneficia de suportul unui astfel de consultant”, se mai arată în programul de guvernare publicat pe site-ul Guvernului.

De anul viitor, guvernul vrea să introducă impozitul pe gospodării princ are toţi românii să plătească un impozit pentru toate veniturile obşinute. Asta înseamnă că impozitul pe venit de 16%, de astăzi, nu se va mai reţine la sursă,, respectiv la angajator, şi în mai 2019, contribuabilul va plăti acest impozit aferent unui an întreg pentru toţi membrii gospodăriei.

Asta înseamnă că aproape 30 de miliarde de lei nu se vor mai încasa în 2018. O alternativă luată în calcul, pentru acoperirea acestui gol, ar fi obligaţia ca autorităţi publice să plătească taxe locale.

Lasati un comentariu