Comunicatul devastator de la miezul nopţii

• publicat la: 8 noiembrie 2014
Comunicatul devastator de la miezul nopţii

Surpriză uriaşă în noaptea de vineri spre sâmbătă. La orele 00.49 am primit în redacţie un comunicat al BEC care îl contrazice flagrant pe ministrul de externe. Acesta a declarat vineri, 7 noiembrie, la orele 14.30,cand  s-a întâlnit cu diplomaţii români din ţările unde au existat probleme,că legea NU permite înfiinţarea de noi secţii de votare.

În comunicatul BEC  se menţionează că în urma discuţiilor de marţi cu ministrul de externe, BEC a emis Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 privind interpretarea art.54 din Legea 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României şi Decizia nr.125D/4.11.2014 privind unele măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea preşedintelui României din 2014 la secţiile de votare din străinătate. În comunicat integral aici http://www.bec2014.ro/wp-content/uploads/2014/11/Comunicat30.pdf

se precizează negru pe alb că „prin Hotărîrea nr. 4H/4.11.2014 BEC a dat o interpretare dispoziţiilor art.54, alin.1 din Legea 370/2004, în sensul INEXISTENŢEI impedimentului legal referitor la organizarea de noi secţii de votare în străinătate, invocat de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul discutării celor mai eficiente măsuri pentru organizarea turului II de scrutin”.

MAE nu a vrut să organizeze noi secţii de votare

Din documentul BEC, semnat de preşedintele BEC, Veronica Năstăsie, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – un document mai oficial nici că se poate – se arată deci că legea PERMITE înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora. Documentul mai arată că de fapt chiar membri BEC au interpretat în acest sens legea. Deci Titus Corlăţean ştia de aceste lucruri, dar a preferat să le treacă sub tăcere. Concluzia este una singură: se pot înfiinţa noi secţii de votare în diaspora, dar MAE şi ministrul Titus Corlăţean nu vor. Şi când spunem MAE şi Titus Corlăţean, trebuie să spunem şi Victor Ponta, pentru că Titus Corlăţean nu face nimic de capul lui.

Lista celor minţiti de Titus Corlăţean

Ministrul de externe Titus Corlăţean a minţit deci grosolan când a spus că „legea nu permite” înfiinţarea de noi secţii de votare în diaspora. Concret, pe cine a minţit ministru de externe Titus Corlăţean:

  • pe românii din diaspora
  • pe românii din ţară – se ştie s-a cerut şi din ţară înfiinţarea de noi secţii de votare
  • pe ambasadorii care au fost convocaţi vineri la MAE
  • întreaga mass-media

Extrem de grav este că în minciunile grosolane proferate în ultimele 3 zile şi cu precădere vineri 7 noiembrie, Titus Corlăţean a implicat şi membri BEC. Nu ţinem minte ca vredată un policician mincinos să fi implicat şi organisme sau instituţii independente. Acum, Titus Corlăţean şi-a permis să implice o instituţie condusă de judecători de la ÎCCJ, instituţia care veghează la buna organizare şi desfăşurare a alegerii şefului statului român. Şi, fapt fără precedent, pentru prima oară o instituţie de talia BEC contrazice cu subiect şi predicat afirmaţiile unui ministru şi ale unui minister. Ţinând cont de toate acestea, se impune urgent ca Titus Corlăţean şi toată echipa lui din MAE să-şi depună demisia sau primul ministru Victor Ponta să decidă demiterea ministrului şi a echipe sale. Dacă Victor Ponta îl va menţine în funcţie pe Titus Corlăţean, însemnă că este complice cu el la marile minciuni proferate.

cotidianul.ro

comentarii

de Horia Mărieș la 8 noiembrie 2014 - 19:11

Comunicatul devastator de la miezul zilei, in direct din Satu Mare.

Toate sătmărencele sunt topite și ude după L. Dragnea.
Asta se vede de la o poștă în fotografia publicată azi în InfoZSM.

Iar el cântă fericit:

http://youtu.be/r3ADsf4yg8I

Lasati un comentariu