Cu ce poți înlocui ibuprofenul, fără să-ți pui sănătatea în pericol

• publicat la: 13 noiembrie 2014
Cu ce poți înlocui ibuprofenul, fără să-ți pui sănătatea în pericol

De fiecare dată când te confrunți cu migrene sau dureri menstruale apelezi la analgezice. Ceea ce nu știai este că substanțe asemănătoare lor se găsesc și în natură. Iată care sunt alternativele naturale ale ibuprofenului!

Iboprofenul, chiar dacă alungă durerea, este periculos pentru sănătate. În cantitate mare el poate provoca modificări genetice, căderea părului, hipertensiune arterială, anemie și avort spontan.

Din fericire, el poate fi înlocuit cu anumite alimente.

Ardeii iuți

Se numără printre alimentele cu proprietăți curative. Ei conțin capsaicină, care inhibă durerea . Atunci când ești rănit, organismul eliberează o neuropeptidă, numită Substanța P, care transmite semnale de durere către creier. Capsaicina blochează acțiunea acestei substanțe și astfel tu nu vei mai simți durerea.

Turmericul

A fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă. Are o acțiune asemănătoare capsaicinei, inhibând acțiunea substanței P. De asemenea, turmericul are proprietăți antiinflamatoare.

Ghimbirul

Deși este considerat mai mult un condiment, ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătate. El are acțiune antiinflamatoare și poate înlocui un analgezic. Mai mult, conține numeroase substanțe antioxidante, care combat durerea chiar de la nivel celular. Ceaiul de ghimbir este un leac natural atât pentru durerile de cap, cât și pentru cele menstruale sau chinuitoarele dureri articulare.

Busuiocul

sursa clickpentru femei.ro

Lasati un comentariu