DĂRUIND, VEI DOBÂNDI!

• publicat la: 18 decembrie 2014
DĂRUIND, VEI DOBÂNDI!

Cuprinşi de spiritul  sărbătorilor  Naşterii  Domnului, mai multe doamne cu suflet mărinimos  s-au gândit să aducă bucuria sărbătorii şi  însufletele celorlalţi  semeni mai puţin norocoşi.

Astfel, au iniţiat un proiect, ,,Inimi deschise spre mânuţe întinse“, în  cadrul căruia au relizat,în colaborare cu   voluntarii   SNAC ai Liceului Teoretic Carei, o serie de activităţi caritabile. S-a început  cu activitatea de sâmbătă,   13.12.2014, ocazie cu care s-a  organizat o colectă de jucării,hăinuţe,alimente  şi  donaţii  în  bani la o Sală de Fitness şi la Liceul Teoretic din Carei.

Au răspuns invitaţiei un număr impresionant de oameni cu suflet mare care acum în prag de sărbătoare au urmat îndemnul  colindului: “Şi nu uita când  eşti voios, române  să fii bun!”.

Cu toţii  şi-au făcut timp şi şi-au deschis  inimile  spre  mânuţele firave, inocente, ale unor îngeri  suferinzi  pe pământ.A fost uimitor  pentru  cei  prezenţi  gestul  unui tânăr de a dona 1000 de lei, tânăr ce a rămas   anonim!

Ca o continuare a acesteiactivităţi, marţi, 16 decembrie 2014, voluntarii  SNAC ai Liceului Teoretic  Carei,coordonaţi de profesoarele   voluntare  şi  sprijiniţi  de aceste  doamne, au salutat  cu colindul străbun ,,Deschide uşa, creştine!’’ persoanele vârstnice din centrul social C.I.A.S. ,,Alexandru” Carei.

Ca de fiecare dată, aceştia şi-au  deschis sufletele  şi  ne-au întâmpinat cu un zâmbet cald  şi  luminos  şi  astfel  am reuşit  să creămo atmosferă de sărbătoare. Colindele,,Cerul şi pământul’’ şi ,,Trei păstori’’ au răsunat în căminul împodobit de sărbătoare  şi au trezit în rândul bătrânilor sentimente de nostalgie  şi de melancolie din vremea  tinereţii, când parcă fiecare sărbătoare  avea un alt farmec.

A urmat vizitarea de către voluntarii SNAC  ai Liceului  Teoretic, a  copiilor de la clasele  speciale de la Şcoala  Gimnazială,,Vasile  Lucaciu”  din Carei, cărora li s-a luminat  privirea la vederea  mărinimiei şi  căldurii  celor  ce le-au adus  daruri.

Lecţiaînvăţată de către toţi cei  implicaţi în aceste  activităţi de suflet a fost  una de viaţă, şi anume că  dăruind  o împlinire  vei primi  o bucurie, idee anticipată de Nicolae Steihardt cu ani înurmă, în profundul şi  atât de simplul “Dăruind, vei  dobândi!”

Lasati un comentariu