La Carei,iluminatul de sărbători nepornit din cauza ..uitării

• publicat la: 4 decembrie 2014
La Carei,iluminatul de sărbători nepornit din cauza ..uitării

Problema iluminatului ornamental de sărbători a fost abordată în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Local de către consilierul Ilie Ciută.

Acesta a dat curs unor sesizări venite din partea unor careieni care l-au împuternicit să întrebe de ce în municipiul Carei nu a fost încă pornit iluminatul de sărbători,mai ales in preajma Zilei Naţionale,cum au procedat şi alţi primari.

Mai mulţi careieni au  întrebat de ce nu a fost pornit iluminatul de sărbători de 1 Decembrie dacă tot a fost zi de sărbătoare iar unii au fost mai maliţioşi şi au sugerat că poate e legat de faptul că nu toată lumea sărbătoreşte la Carei ziua de 1 Decembrie,făcând referire la dvs..Să ştiti că eu v-am luat apărarea ăi le-am spus că dvs.nu gândiţi aşa dar că probabil întârzierea pornirnii iluminatului  o fi legată de faptul că încă aceste ornamente achiziţionate în cursul anului trecut nu or fi fost achitate…”  a fost interpelarea consilierului Ciută.

Pentru iluminatul public de sărbători,au fost alocaţi în cursul anului trecut 133.000 lei dar şi atunci, Careiul a fost ultimul oraş din judeţ unde s-au aprins luminiţele.

Primarul Kovacs a  confirmat restanţele la plata ornamentelor şi a pus pus întâzierea   pornirii iluminatului de sărbători pe seama ….omisiunii acestui aspect.

Iluminatul este o omisiune de fapt,trebuia să funcţioneze de 1 Decembrie dar unii colegi nu mă avertizează şi uită, la fel cum a fost şi cu eşarfa pe care o aveam în maşină  şi am uitat de ea…de smuţii ce suntem…parcă aşa zic şvabii,nu?  a afirmat primarul Kovacs.

Din cele discutate la şedinţa de ieri a reieşit faptul că cel mai probabil vineri,5 decembrie 2014 va fi pornit iluminatul festiv  în municipiul Carei .

Daniela Ciută

comentarii

de steluta la 4 decembrie 2014 - 10:56

asta chiar e nerusinat de tot mai oameni buni! sau o fi deja depasit de situatie si nu mai stie sa gestioneze problemele orasului ca doar stim cu totii cum a gestionat si firmele sale personale care au dat faliment una dupa alta ….de la satrmar nu se vede ca nu a purtat esarfa tricolora de ziua orasului si nici beculetele nu au fost aprinse? pentru cati bani a dat la fin macar putea sa scrie si el doua randuri despre ziua nationala de la carei si despre cum a uitat nasul esarfa pe bancheta din spate a masinii cumparate din banii fundatiei de turism local si folosite de tot familionul sau!

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2014 - 12:10

Schmutz (i) = murdar (murdăricios); kosz (koszos).

În maghiară schmutzi se mai poate traduce și prin = észtelen.

de vito la 4 decembrie 2014 - 12:54

smucig – szűkmarkú,zsugori,fukar,irigy,fösvény,anyagias

de Horia Mărieș la 4 decembrie 2014 - 15:39

@vito

I se potrivesc la fix!

de careienii la 4 decembrie 2014 - 18:15

multumim domnule consilier ilie ciuta pentru pornirea beculetelor!de craciun!!!!

de Cris la 4 decembrie 2014 - 22:54

nu aveti impresia ca primarul kovacs devine pee zi ce trece mai depasit de situatie? nu reuseste nici macar sa tina minte ca este primar si ca are niste obligatii fata de comunitate dar curios cum tine minte ce trebuie sa faca pentru interesul sau personal….poate aveti alta treaba domnule primar si va retine primaria..nu mai bine lasati pe cineva competent sa se ocupe de oras si sa stie sa se poarte si cu careienii,cu toti careienii vreau sa zic,nu numai cei apropiati?
parca ne-am saturat de toate murdariile pe care le imprastiati prin orasul care nu il iubiti si care nu va mai vrea! v-ati facut plinul pentru 5 generatii asa ca e cazul sa dispareti din peisaj pana nu vine cuiva ideia sa caute in actele de la primarie si mai ales de la contabilitate,zau ca nu merita sa va necajiti cu noi cei muritori de rand..se va gasi si pentru noi cineva sa ne iubeasca asa cum suntem!

de Careianca la 4 decembrie 2014 - 23:04

Rusine primarului , cu un oras care se modernizeaza sa puna astfel de beculete , n-are pic de imaginatie , toate culorile posibile sunt afisate in oras . Mai frumos se impodobeste la sate ,macar acolo se reinnoieste anual daca nu beculetele atunci aspectul lor . Rusine !!!

de zaza la 5 decembrie 2014 - 20:51

of of, voi nu va ganditi ca s-a facut economie la factura de la electrica 😀
app @ Careianca – luminile sunt frumoase, noa ne place, doar ca s-au mai ars cateva beculete

Lasati un comentariu