Înainte de vacanţa de iarnă la Şcoala Gimnazială nr.3

• publicat la: 27 decembrie 2014
Înainte de vacanţa de iarnă la Şcoala Gimnazială nr.3

Ultima zi de şcoală înainte de vacanţa de iarnă a clasei înv. Ligia Leşan  de la Școala Gimnazială Nr. 3,a coincis cu serbarea de Crăciun.

În încinta sălii festive a Liceului Teoretic, cu feţele îmbujorate de emoţia de a interpreta în faţa părinților, şcolarii au avut rolul de vestitori ai întrupării Domnului nostru Iisus Hristos, născut într-o iesle sărăcăcioasă din Bettleem, acum mai bine de 2000 de ani.

Evenimentul a debutat cu prezentarea obiceiului la români de a merge cu colindul, gazdele primindu-i cu nuci şi cozonaci, conform datininilor străbune româneşti. Elevii  au prezentat un potpuriu de colinde tradiţionale, urmat de  binecunoscuta melodie populară ,,Înflorit-o ruguţu’’.

Micii actori amamtori au înfăţişat apoi publicului o scenetă hazlie intitulată  ,,Necazul lui Moş Crăciun’’, care a adus zâmbete pe feţele invitaţilor care i-au răsplătit  cu aplauze îndelungi. Nu a lipsit nici   „Anul Vechi ” care salută  „Anul Nou”, pe care îl  sfătuieşte de bine şi de gloriosul popor român.

În final,  elevii  şi-au etalat, pe lângă talentele actoriceşti, şi pe cele de buni dansatori  deghizaţi în „Brăduleţi” şi „Crăciuniţe”, instruti fiind de Raluca   Păvăluc. Costumaşele au fost create cu ajutorul mamicii Daniela Reitler , căreia i se mulţumeşte pe această cale.

redactia

Lasati un comentariu