Sătmăreni premiaţi la Gala Naţională a Societăţii Civile din România

• publicat la: 3 decembrie 2014
Sătmăreni premiaţi la Gala Naţională a Societăţii Civile din România

În perioada 21-22 noiembrie 2014, în staţiunea Covasna a avut loc prima ediţie a Galei Naţionale a Societăţii Civile din România, eveniment desfăşurat sub egida „Inspirăm o nouă generaţie” şi care a adunat laolaltă reprezentanţi ai societăţii civile tinere din toată ţara, alături de instituţii şi autorităţi locale şi centrale. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Covasna.

În cadrul acestui eveniment au fost premiate cele mai bune proiecte desfăşurate de organizaţii neguvernamentale de tineret/studenţeşti, finanţate de Ministerul Tineretului şi Sportului, precum şi proiecte derulate de consilii ale elevilor, palate şi cluburi ale copiilor,licee de stat sau private.

În concurs au fost înscrise 123 de proiecte la 6 categorii: educaţie, umanitar, ecologie, sport,educaţie socială şi economică, cultură şi artă. Dintre acestea au fost premiate 37 de proiecte în cadrul unei ceremonii deosebite găzduită în sala de conferinţă a hotelului Clermont, juriul fiind format din personalităţi marcante din societatea civilă românească.

Judeţul Satu Mare a fost reprezentat la această Gală de Colegiul Naţional „Doamna Stanca”, proiectul acestei instituţii „Elevii cooperează dăruind lumină” fiind premiat la secţiunea Umanitar. Proiectul elevilor şi al profesorilor din Colegiul Naţional ”Doamna Stanca” a urmărit derularea unor activităţi de voluntariat în folosul unor persoane aflate în dificultate. S-a adresat în primul rând beneficiarilor Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, dar în aceeaşi măsură şi elevilor şi profesorilor voluntari, din cadrul liceului. Echipa de profesori a fost formată din: Maruşca Anna-Maria, Gherman Cristina, Ardelean Anca, Dragomir Nicoleta, Fecske Manuela, Fulop Ildiko, Govor Maria, Irime Anişoara, Mărcuş Camelia, Nagy Mariana, Popa Mariana, Sorin Ursei; activitatea propusă şi desfăşurată de doamna director Anna-Maria Maruşca, respectiv prof. Sorin Ursei, a primit finanţare din partea ECDL România.

Din partea Colegiului Naţional ”Doamna Stanca”, distincţia a fost ridicată de către directorul adjunct, d-na prof. Cristina Gherman, care a fost însoţită la acest eveniment de către directorul executiv al D.J.S.T. Satu Mare, Virgil Dragoş, în calitate de  partener logistic si responsabil cu diseminarea/informarea privind selecţia proiectelor.

Lasati un comentariu