Galei Societăţii Civile la cea de-a X-a ediţie

• publicat la: 26 martie 2012
Galei Societăţii Civile la cea de-a X-a ediţie

109 reprezentanţi ai sectorului non-profit şi neguvernamental din toată ţara vor concura anul acesta la Gala Societătii Civile. Aceştia au înscris în total, la cele 17 secţiuni ale competiţiei, 176 de proiecte şi programe.

Secţiunea cu cele mai multe înscrieri este cea de Programe (34 de programe), această secţiune fiind o noutate a competiţiei de anul acesta.  În cadrul ei s-au putut înscrie programe din orice domeniu de activitate, care au un caracter permanent şi nu au o perioadă determinată de implementare sau un buget fix.

Secţiunea  Educaţie, Învăţământ şi Cercetare a strâns 24 proiecte, urmată de secţiunea de Originalitate cu 22 de proiecte şi de cea de Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT cu 21 de înscrieri.

Ca si la ediţiile anterioare, Bucureştiul are cei mai mulţi reprezentanţi în competiţie – 93 de proiecte şi programe, pe locul doi situându-se Cluj-Napoca cu 10 proiecte, urmat de Iaşi cu nouă şi de Braşov şi Târgul Mureş cu câte opt proiecte înscrise în competiţie. În topul oraşelor reprezentate în competiţie se mai află: Timişoara, Baia Mare, Buzău, Constanţa şi Galaţi.

89 din proiectele înscrise la Gala Societăţii Civile 2012 s-au desfăşurat la nivel naţional, 39 la nivel local, 29 la nivel regional şi doar 19 au aria de implementare la nivel judeţean.

Numărul înscrierilor pe secţiuni: Educaţie, Învăţământ şi Cercetare – 24 proiecte, Artă şi Cultură – 12 proiecte, Apărarea drepturilor individuale/ colective – 7 proiecte, Comportament civic şi Participare publică – 16 proiecte, Sănătate – 18 proiecte, Incluziune socială – 8 proiecte, Servicii de Asistenţă socială – 7 proiecte,  Protecţia mediului – 8 proiecte, Dezvoltare economică şi socială – 18 proiecte, Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT – 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET – 20 de proiecte, Buget – / Eficienţă + – 9 proiecte, Impact – 12 proiecte, Durabilitate – 11 proiecte, Originalitate – 22 de proiecte, Proiecte şi campanii de CSR – 5 proiecte, Secţiunea Programe – 34 de programe.
În perioada 26 martie – 3o aprilie, proiectele înscrise în competiţie vor fi evaluate şi notate de către membrii juriului, 60 de specialişti: în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie ai societăţii civile şi ai sectorului non-profit, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, dar şi reprezentanţi ai sectorului privat.

Mai multe detalii despre membrii juriului de anul acesta, dar şi despre proiectele înscrise în competiţie, găsiţi pe www.galasocietatiicivile.ro.

Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor nouă ediţii ale Galei Societăţii Civile, au fost înscrise în competiţie 1.160 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice. Încă de la prima ediţie, când au fost înscrise 38 de proiecte în competiţie, misiunea Galei a rămas aceeaşi, aceea de a promova şi premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societăţii Civile este un proiect al Fundaţiei “Gala Societăţii Civile”, part of Millenium People.

redactia

Lasati un comentariu