Cititorii semnalează…aventuri de la servicul de urgenţă

• publicat la: 21 februarie 2015
Cititorii semnalează…aventuri de la servicul de urgenţă

Unul dintre cititorii nostri fideli ne-a sesizat cu privire la  modalităţile în care  esti tratat ca pacient în momentul când se întamplă să ajungi la serviciul de urgenţă.

Pacientul nostru, inginer pensionar, a avut o stare de ameţeală în timp ce se deplasa la cumpărături,  a căzut, în cădere lovindu-se la nas. Hemoragia nazală declanşată a determinat persoanele aflate în apropierea sa  să cheme ambulanţa de urgenţă. Intre timp a fost anunţată şi sotia acestuia.  Serviciul de urgenţă din cadrul Spitalului Municipal Carei a trimis pacientul la UPU Satu Mare, pe motiv  că pensionarul  era cardiac şi  nu îşi asumau răspunderea în caz de complicatii, deşi  sotia lui menţionase că  medicul său cardiolog din Carei ar putea să preia cazul.

Pensionarul a ajuns la UPU Satu Mare în jurul orei 17,45, cu o ambulanţă   si a fost preluat de cadrele medicale de acolo. Ulterior, în jurul orei 18,30 a ajuns şi soţia sa , care a anuntat la Receptie pentru cine a venit . După  20 de minute de la sosire, unul dintre tinerii medici de la UPU a  venit la soţia pacientului să o  anunţe că pacientului  i se fac investigatii si că va trebui să aştepte până la finalizarea acestora.

De bună credinţă, doamna a ocupat loc pe scaunele de pe culoar, în asteptarea unui răspuns şi a posibilităţii de a-si vedea soţul. Orele au trecut cu repeziciune si nimeni nu mai ştia nimic de situaţia pacientului de la Carei.  Mereu i se spunea că  i se fac investigatii.  După ce si-a epuizat toată răbdarea, doamna a solicitat mai apăsat explicaţii, având in vedere că se făcuse ora…12 noaptea adică 24,00!

Atunci, persoana care  era la primire pacienti a afirmat că de fapt pacientul părăsise unitatea medicală ,  refuzând internarea. Angajatii au avut nevoie de aproape 6 ore ca să comunice aparţinătoarei faptul că soţul ei nu  se mai află în incintă! Culmea e că nici pacientului nu i se adusese la cunoştinţă că soţia îl aştepta afară pe coridor.

Pacientul a fost lăsat să pleca fără acte, fără a fi întrebat cum va ajunge la Carei şi fără să fie anuntat apartinătorul care se afla de fapt pe culoar. Rămâne un mister cum a reusit să iasă prin altă parte decât  usa principală? Doamna de la recepţie susţinea sus şi tare că în mod sigur pe culoar a ieşit pacientul  dar până şi agentul de pază  a întărit  afirmaţia soţiei care nu s-a clintit  de acolo nici o secundă deci nu pe acolo i se permisese pacientului să iasă.

Din nefericire pentru sotia ingrijorata, pacientul cu probleme avea telefonul  mobil descărcat.

In toiul noptii, departe de casă, singură fiind,  femeia a trebuit să cheme un taxi de la Carei ca să ajungă în siguranţă acasă . Sotul ei,  ajunsese si el mai devreme  datorită unui şofer cunoscut care l-a luat de  pe drumul Careiului unde reuşise să ajungă singur.

După bucuria revederii si a constatării stării stabile de sănătate, pacientul a povestit că nu i s-a făcut nici  o investigatie, nici măcar tensiunea nu a fost măsurată.  Simtindu-se mai bine, acesta a refuzat internarea , neştiind că sotia lui reusise să ajungă între timp la Satu Mare si că se aflau in aceiasi incită de la UPU.

Cu alte cuvinte, e bine să aveţi mereu telefonul mobil încărcat, cu bateria funcţională, pentru orice fel de situaţie de urgenţă în care puteţi ajunge!   E singura modalitate în care puteţi  comunica  aparţinătorilor situaţia în care vă aflaţi.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean,  Constantin Demian, a  promis că se va interesa de situaţie şi ne va furniza amănuntele cazului.

redacţia

comentarii

de Horia Mărieș la 22 februarie 2015 - 02:10

De cretani ați auzit?

Pardon. Am vrut să scriu … cretini.
Nu din Creta, ci de la UPU SM.

de Lucian la 22 februarie 2015 - 08:37

Bine ca pacientul si sotia acestuia sunt bine si in siguranta acasa.
In rest nu ma mira deja demult nimic in ceea ce priveste sistemul de sanatate.
Pacat de acel Spital Municipal din Carei daca nu sunt capabili sa gestioneze nici macar cazurile mai putin grave.
Din pacate am trecut si eu prin momente asemanatoare,chiar si in orasele mari ale tarii situatia este tot la fel.
De asta zic ca nu ma mira nimic.

Lasati un comentariu