Bărbat lăsat să moară pe holurile de la Urgenţă

• publicat la: 17 June 2016
Bărbat lăsat să moară  pe holurile de la Urgenţă

Un bărbat de 38 de ani din Satu Mare, Laszlo Balogh, tatăl a cinci copii, a făcut miercuri, 15 iunie, infarct în baia Spitalului Județean, după ce, susține familia, acesta a fost lăsat ore în șir pe hol, pe motiv că nu sunt paturi libere.

Bărbatul de 38 de ani este angajatul unei firme de construcții din Satu Mare. Acesta s-a simțit rău l-a locul de muncă, motiv pentru care patronul l-a trimis acasă cu un taxi. Deoarece pe drum s-a simțit tot mai rău, mașina l-a dus la Urgențe, de unde bărbatul și-a sunat soția și pe unul dintre copii.

Familia susține că medicii i-au luat tensiunea, însă pacientul nu a fost consultat de nici un medic de specialitate. Apoi, a fost lăsat să aștepte pe hol, pe motiv că nu erau paturi libere. După câteva ore de așteptare acesta a fost găsit inconștient în toaleta spitalului chiar de către fiul său.

Medicii au început să-l resuciteze, însă starea pacientului s-a agravat, iar doctorii au decis să-l trimită mai întâi la Baia Mare, de unde a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj.

Soția bărbatului susține că medicii i-au luat doar tensiunea și au zis că e în limite normale. Cu toate acestea, potrivit soției victimei, bărbatul s-ar fi plâns că îi amorțește mâna și că are dureri în piept.

Femeia spune că va reclama cazul la Colegiul Medicilor.

Conducerea Spitalului Județean a deschis o anchetă în acest caz. Cazurile de acest fel nu sunt singulare desi sunt putin mediatizate. In februarie 2015   un pacient care a cazut la pamant din cauza unei hemoragii nazale a ajuns la urgenta  si nu a fost monitorizat, ajungand sa plece acasa fara ca cineva sa observe.

https://www.buletindecarei.ro/2015/02/cititorii-semnaleaza-aventuri-de-la-servicul-de-urgenta.html

Lasati un comentariu