Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare, Linişte la Primăria Carei

• publicat la: 21 februarie 2015
Grevă de avertisment la Primăria Satu Mare, Linişte la Primăria Carei

Angajaţii Primăriei municipiului Satu Mare, ai Direcţiei  Impozite şi Taxe Locale Satu Mare, ai Serviciului  Public Comunitar Local  Evidenţa Populaţiei şi Serviciul Public Ajutor Social au întrerupt activitatea vineri,20 februarie 2015, timp de o jumătate de oră, pentru o  grevă de avertisment.  Aceştia sunt membrii ai sindicatului Mintia, afiliat Federaţiei  Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA).

La Satu Mare, preşedintele sindicatului Mintia, Florin Maier, a afirmat că prin această grevă se doreşte atragerea atenţiei asupra  condiţiei angajatului din administraţia publică  care are acelaşi salar de cinci ani, nu are tichete de masă şi nici normă de hrană.

La 35 de km de municipiul reşedinţă de judeţ, la primăria municipiului Carei a fost linişte toată ziua. Angajaţii primăriei şi-au văzut de treabă, neavând cunoştinţă despre demersurile colegilor lor sătmăreni  pentru mărirea salariilor.

casierie Taxe şi  Impozite

Potrivit liderului sindical din cadrul primăriei Carei, ing.Sebastian Egli, există  peste 200 de  membrii  cotizanţi ce fac parte din sindicatul  afiliat la  Pro Autonomia din CJ.

Aceştia nu s-au afla în grevă de avertisment , nu au avut nici o întâlnire în anul 2014 şi nu sunt încă decişi ce fel de revendicări au.

„…degeaba solicităm noi, că nu poate domnul primar să ne dea ce cerem, că nu are cadrul legal”… a afirmat reprezentantul sindical, la solicitarea noastră de a preciza trei dintre doleanţele lor.

Adevărul este că angajaţii din primăria Carei beneficiază de un regim special faţă de alte primării din judeţ dar şi din ţară.

Salariul mediu al angajaţilor din aparatul primarului era  în 2014 ,  echivalentul a 968 de euro lunar . Administratorul public din cadrul primăriei Carei, are un salariu  de încadrare de 8.084 de lei , la care se mai adaugă sporurile.  Familii întregi lucrează la primăria Carei unde sunt  peste 240 de angajaţi. Un număr de 23 de angajaţi ai primăriei Carei au un salariu  ce depăşeşte 3.400  lei şi un număr important de persoane sunt angajate cu contracte de colaborare  pentru sume cuprinse între 2.000 şi 2.500 lei lunar. Până şi şoferii din primăria Carei au salariu   de încadrare de 1.990 lei, mai  mare decât  mulţi medici  de la spitalul careian.

Înainte de mult trâmbiţata reducere a salariilor de  către guvernul Boc, la primăria Carei au fost  luate toate „măsurile de siguranţă”  pentru ca premierul să aibă de unde tăia. Ironia sorţii face ca măsurile de protecţie să fie luate “ într-o noapte”   de la trecerea dintre anii 2009 şi 2010 , statele de plată fiind  modificate după reguli specifice Organizaţiei Guvernamentale primăria Carei . vezi aici

Astfel,  unele salarii au fost dublate, triplate sau mai mult.  Dacă la data de 31 decembrie 2009,  toate persoanele ce dispuneau de aceiaşi gradaţie aveau salariu identic, de la 01 ianuarie 2010, situaţia s-a schimbat radical. Persoane cu aceiaşi pregătire, gradaţie şi funcţie, au aflat că au nivele diferite de remuneraţie, fără să fii trecut prin  testări sau concursuri. Situaţia este una fără precedent, inedită şi ilegală şi  a fost  mereu băgată sub preş.

Salariul actual mediu  lunar  brut al personalului ce compune aparatului primarului careian   şi care reprezintă echivalentul  a 968 de euro, nu va duce repede la acţiuni de protest din partea membrilor de sindicat.  Chiar dacă unii sunt nemulţumiţi, şi pe bună dreptate, sunt prea puţini pentru a fi băgaţi în seamă de sindicatul din care fac parte.

Daniela Ciută

comentarii

de Andre la 21 februarie 2015 - 13:17

Eu as propune o sesizare Curtii de Conturi cu privire la salariile „babane” pe care le primesc angajatii Primariei dn Carei.
Medicii si profesorii sunt platiti ca niste zilieri iar angajatii Primariei cum bine a mentionat autoarea articolului membrii unei familiei traiesc regeste din salariile oferite de Primaria Carei.
Nu este normal ca un neica nimeni fara scoala pe post de sofer, sau la alte servicii ca sunt destui sa fie platiti atat de bine incat sa te simti ofensat!
Chiar nimeni nu controleaza Primaria din Carei?
Desigur ca nu au facut greva!
Pentru ce sa faca greva ,sa ceara 2000 de EURO salar ? Asta e culema nesimtirii.
TREBUIE STRAPIT CUIBUL DE VIESPI !!!!!!!!

de ovidiu la 21 februarie 2015 - 13:54

primaria carei mereu iese in evidenta ori prin prostie ori prin infractionalitate ;; scandalul cu traficul de tigari cu masina primariei carei prinsa in vama de politia maghiara a fost tecut si el pe sub pres la fel ca si matrasirea fondurilor europene la proiectul de modernizare din centru unde una e pe jos pus ca pavaj si alta pe factura la plata!
pe primari intereseaza doar sa bage multi bami in buzunarele lori si sa scoata afara din oras romanii care nu se supun si nu se maghiarizeaza cum vor ei.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 17:18

Nu-mi place să mă uit în buzunarele sau la salariile altora.
Fiecare cu aia măsi.
Că nu-i gigea să te uiți în punga altuia.
Asta, dacă banii lui sunt câștigați cinstit și pe merit.
Într-o vreme, salariile erau confidențiale.

Dar dacă cifra medie menționată in articol, de 968 euro pe salariat, este cea reală, parcă nu văd rațiunea nici unei greve.
Dacă ăia 968 euro sunt salariu „brut”, net înseamnă cumva in jur de 600 euro?
Parcă o medie pe salariat 600 euro net adică 2.700 lei sună altel, nu mai este chiar așa o mare enormitate, este însă parcă mult mai bine, mai mult decât salariul profesorilor, al medicilor, al altor cadre medicale, al altor funcționari publici, al muncitorilor și al multor altora, etc.,
Pe scurt, eu cred nu va fi nici o grevă la Primăria Carei si că funcționarii publici de acolo vor spune „merci” pentru atât cât au.
Dar mai știi de unde sare iepurele?
Poate că primașul este cel nemulțumit! Nu de alta dar nici Ponta nu e mulțumit de fel de salariul lui.
Daciana ca euroiparlamentar, il întrece.
Însă fiindcă Ponta nu este mulțumit nici așa, dovadă că i-a pus la muncă și la pârnaie pe mama, sora și cumnatul.
Așa face de altfel și primașul, ii pune la muncă pe ăia mai tineri din famiglie.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 17:34

Totuși.
Cine-i mustăcilă ăla din fotografie?
Se pare că transpiră, că lucră de-i sar capacele.
Citește omul relaxat ziarul la slujbă pe o medie de 968 euroi salariu brut?
Nici alte hãțoage, nici alte docomente nu pare să aibă pe birou.
Chestia asta nu mai este gigea!
Musai, misai că omul trebuie să facă grevă! Sau măcar un protest serios!
Nu este admisibil ca omul să citească un ziar cu poze alb-negru.
Trebuie să facă grevă, trebuie să ceară neaparat, inclus in salariu, să i se aducă zilnic un tabloid plin cu poze color format A4.
Dar care să conțină numai poze cu gagici goale.

de platitor de dari la 21 februarie 2015 - 17:36

da e frumos ca sa traiasca din banii publici angajatii din primarie si sa se uite de sus la noi cand intrebam de la ei una alta si mergem cu probleme prin primarie????
e frumos ca sa fie angajati pentru ca sunt nepoti sau neveste sau gineri de primari??? si sotul consilierei venig a fost angajat la parcul din castel si bate tiganii cand vine la servici si se ascunde in sera ca sa nu prinde la el rusinea ca ia pentru nimic pestw 20 de milioane!!!!
dk nu e suparare atunci vreau sa spun k noi platim pe ei si ei dau carute de lemne la cine spune lajos s geza nu la cine are nevoie si are dreptul la fel cum au dat si ajutoarele la cei care sunt handicapati nevazatori dar au masini de lux pe care conduc toata ziua..ultima angajat la primarie e nevasta reprezentantului geza si a dus pe ea la curatenie la palatul victoria de pe strada progresului.
a obisnuit lumea sa aibe rusine sa spuna de salariile dar daca sunt din banii publici si din darile noastre de ce sa nu stim si noi????

de andrei la 21 februarie 2015 - 17:37

domnul din poza este portarul de la primarie si acolo este locul de portar

de zsiga la 21 februarie 2015 - 17:39

boros bacsi kotlou trebuia sa face greva ca primeste salari de la prima si nu umbla la servici din 2008 nu a venit nici o zi si numai prin oras se plimba si este babysiter dar orasul plateste pentru el salar ca sa scrie si sa laude pe covaci si sa injura pe romanii din careii.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 18:37

Apropo de salarii.

M-a pus Michiduță sau Scaraoțchi și am intrat într-un meci (conflict juridic) cu o altă măgăoaie superbirocratizată numită Agenția Domeniilor Statului aflată in subordinea Secretariatului General al Guvernului (S.G.G.) României. C-așa sunt eu, al driakului și negru in cerul gurii. Mahării ăstia de la ADS trimit instanței in care ne judecăm, întămpinări, note scrise, etc. in care numai lista de semnături ocupă trei sferturi de pagină. Habar n-au probabil că se judecă cu un prăpădit care este propriul lui avocat și de care se spune pe aici pe la comentariile din BdeC că numai gura-i de el. Oricum, hârțoagele lor (relativ insipide) sunt semnate, de jos in sus, de un consilier juridic, de un șef serviciu contencios, de un director direcția juridică, de vicepreședintele ADS și de președintele ADS. Treabă multă și serioasă numai cu obținerea semnăturilor! Mă și speriu, ma emoționez, mă ud când iau in mãnă pagina cu semnături. Mai ales că poată și ștampila Președintelui ADS.

Am fost curios să văd cam ce hram poartă cioflingarii ăstia de pe la Agenția Domeniilor Statului. Am fost curios să aflu cãți bani iau ca salariu pentru tot ce fac spre binele poporului și statului. M-am concentrat doar asupra Directorului Direcției Juridice, una numită Kósa Imola. Fiindcă eu mă bat cu ei pe chestii juridice, adică într-un proces. Bănuiesc că a ajuns mare director al direcției juridice la ADS pe baza algoritmului politic, pe vremea când UDMR se afla la guvernare. Să-i fie de bine. Mai cunoaștem noi cazuri de astea, chiar și unele recente și penale, vezi de ex. Bica zisă și Vaca DIICOT-ului. Plus iubita lui Oltean, Topliceanu sau cu naiba o mai cheamă (cred că am confundat parașutele), aia fostă misa de Bistrița.

Revenind. Mi-am binoclat la declaratia de avere a marelui Director al Direcției Juridice de la ADS, Kósa Imola.
Bineînțeles că un director pe probleme juridice nu respectă legea. Mai ales dacă este de pe la UDMR. Exact ca și primașul de NagyCărei de altfel.
Declaratia de avere a fufei director juridic la ADS este din 2009, nu din 2015 sau în cel mai rău caz din 2014 cum ar trebui să fie.
Primașul jenă respectă legea exact la fel ca fufa de Kósa Imola. Declarația lui de avere care era postata pe site era din 2008. Acum nici nu m-am mai uitat dacă o are postată sau nu pe noul site al Primariei. El oricum n-are ce declara, fiindcă este egy nagy csóró.

http://www.domeniilestatului.ro/wp-content/uploads/2014/03/Kosa-Imola-1-2009.pdf

Poanta lui Ponta abia acum vine.
Jmechera asta de Imola, ín declaratia din 2009, de pe vremea când era doar un prăpădit de consilier juridic la BJRVA Brașov (habar m-am ce o mai fi și asta și nici nu ma interesează) la rubrica venituri din salarii a scris „conform fluturașului”!
Mișto!
Mai precis, a scris: hai sictir, de ce te interesează fluturașul meu, uită-te doar in fluturașul tău!
Al meu este confidențial.

Așa că, dragi tovarăși și pretini, faceți bine și nu vă mai interesați de fluturașii celor de la Primăria Mun. Carei fiindcă s-ar putea să aveți niscaiva surprize și s-ar putea să constatați mult prea multe abateri, în sus, evident, față de salariul ăla mediu brut de 968€.
Nu mai umblați după fluturașul lui Béka T.
Fiți discreți, ca să nu vă mai enervați. Enervatul, alcoolul, zahărul și grăsimea dăunează sănătății.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 18:38

Scuze Domnule Portar!
Dumneavoastră puteți citi ziarul ăla alb-negru in continuare.
Pe loc repaus.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2015 - 20:47

Așa, doar ca să vorbim discuții: mafiotului ăsta traseist oare când o să îi va veni rândul să dea cu subsenatul la DNA?

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202219639011562&set=a.1338448560424.43093.1807448133&type=1&theater

Sau se așteaptă ca ministrul judtiției să investească 1 miliard de euro in 10-15.000 noi locuri de detenție? Sunt sigur însă că nu pentru asta vrea vărul lui Ponta miliardul. Vrea să facă niscaiva puscării cu apartamente de lux dotate cu piscine, jacuzii și maseuze filipineze pentru membri guvernului si pentru parlamentari. Dar vor încăpea acolo și toți prefecții plus toți președinții și vicepreședintii de consilii județene. Asta nu inseamnă decât aproximativ 1000 de apartamente.

Pentru primarii corupți ministrul justiției Cazanciuc va trebui să mai construiască alte cca 2000 de apatamente.
Dar alea nu e musai să aibă confort sporit. Alea pot fi și de confort III, cu WC turcesc.
Așa a declarat un primaș care are foarte multă jenă.
El este obișnuit fiindcă e de la țară și fiindcă tot nu există budă publică în NagyCărei.
El nici nu este pretențios, poate dormi și în șanț după o beție cruntă. N-ar fi prima dată.

Lasati un comentariu