Funcţionarii publici careieni se pregătesc de grevă

• publicat la: 26 mai 2010
Funcţionarii publici careieni se pregătesc de grevă

Sebastian Egli, liderul de sindicat al angajaţilor din Administraţia Publică municipală, a declarat că în cursul zilei de mâine se decide forma de protest pe care o vor adopta membrii de sindicat în 31 mai. „În acest moment există două variante, fie greva fie organizarea unui miting de protest la Satu Mare, în piaţa Prefecturii” a declarat acesta.

Cei 200 de mebrii de sindicat, cu toţii angajaţi ai Administraţiei Publice, au primit în cursul zilei de azi un formal prin care sunt rugaţi să îşi exprime opţiunea, în ceea ce priveşte modalitatea de protest împotriva măsurilor salariale adoptate de Guvern. Formulare au fost transmise sindicatului careian de biroul judeţean, iar concomitent cu angajaţii careieni ele au ajuns la toţi angajaţii din oraşele şi comunele din judeţ.

În funcţie de rezultatele înregistrate în urma centralizării chestionarelor se va decide dacă în 31 mai se va organiza o grevă generală sau un miting de protest în faţa Prefecturii din Satu Mare. „Eu aş prefra o grevă, dar decizia nu este a mea” a mai spus Sebastian Egli, cel care conduce sindicatul angajaţilor din Administraţia Publică careiană.

În Carei, din cei 250 de angajaţi din Administraţia Publică, care include Primăria, cu toate direcţiile şi serviciile sale şi Poliţia Comunitară, 200 sunt membrii de sindicat.

P. Sarvadi

comentarii

de salariidecente la 27 mai 2010 - 17:54

Dragilor !
Salarii decente nu au nici cei care persevereaza zi lumina timp de ani si se multumesc fara sa gangureasca in „conditiuni”comparabile din punct de vedere chenzinal,(…)la nivel „semi” ori mult sub.
Mentalitatea occidentala care s-a dorit de catre predecesorii apropiati „tutulor” a caror zestre prinde molii,implica si multa durere.
Nu va faceti probleme,trierea urmeaza… 🙂

de bombonica la 27 mai 2010 - 17:59

Stiti reclama cu halatu de la Altex?

de Gabi la 30 mai 2010 - 20:21

Exact ca in reclama Altex o sa ajungem!Nebuni cu totii!

Lasati un comentariu