A fost lansat site-ul teiaDNA.ro. Avalanşă de denunţuri

• publicat la: 13 martie 2015
A fost lansat site-ul teiaDNA.ro. Avalanşă de denunţuri

A apărut recent un site care  îndeamnă cetățenii revoltati sau nemultumiti de ce se întâmplă  în localităţile lor, să ia atitudine şi  să facă  publice toate neregulile si faptele de corupţie cunoscute.

Ai asistat la vreo faptă de corupție? Cunoști un funcționar public care a comis o infracțiune?  Denunţă-l şi salvează-ţi ţara!”, este mesajul cu care sunt  întâmpinaţi curiosii  care intră pe pagina teiadna.ro.

Până în prezent sunt înregistrate 96 denunţuri dintre care 2 în Bihor,2 în Sălaj şi unul în Maramureş.

Momentan nu există nici un denunț în judetul Satu-Mare.  „Fă-l tu pe primul!” e îndemnul creatorilor site-ului… deci, cine sparge gheaţa?

comentarii

de Horia Mărieș la 14 martie 2015 - 06:46

Nu știu cât de serios este acest site.
Bănuiesc că nu este de fel unul serios.
Este mai degrabă un banc.
Nici nu-i văd rostul, fiindcă site-ul oficial al Direcției Naționale Anticoruptie are o pagină specifica numită „Sesizați o faptă de corupție / sprijiniți DNA oferind date despre fapte de corupție” http://www.pna.ro/faces/sesizare.xhtml

Oricum. Mai nou se poate constata fără nici un dubiu că exista în România o LEGE NESCRISĂ A ȘPĂGII, lege nescrisă și nevotată in Parlament dar respectată cu sfințenie. Primarii îsi trăgeau ca mită/șpagă un procent (uzual intre 10-30%) din valoarea lucrărilor care se efectuau in urbea lor. De exemplu, primarul Sectorului 5 din București, Marian Vanghelie, își trăgea ca șpagă 20% și a obținut cică vre-o 450.000.000€, iar actualul Ministru al Finanțelor Darius-Bogdan Vâlcov, pe vremea când era primar la Slatina își trăgea ca șpagă tot 20% și dintr-o singură tranzacție 2.000.000€.

În context, propunem ca temă de casă la aritmetică, pentru elevii claselor a IV-a din municipiul Carei, o problemă care are următorul enunț:

Presupunând, cu o suspiciune rezonabilă, că primașul Kovács Jenö, a luat ca șpagă, in conformitate cu prevederile LEGII nescrise, 20% din valoarea lucrărilor efectuate în municipiul Carei in ultimii 10 ani, câți bani a făcut primașul și a băgat în zseb ca șpagă, cunoscând faptul că principalele lucrări efectuate în Carei au fost in valoare de: Castelul Karolyi = 4.500.000€, Cantină socială = 240.000€, Centru Social, 2.000.000€, Centrul Cultural = 2.250.000€, Str. 1 Decembrie 1918 = 1.880.000€, MV1, MV2, Republicii = 700.000€, MV1 și MV2 = 600.000€, Sera din Parcul Dendrologic = 450.000€ , Servicii recuperare Spital Mun. Carei = 379.271€, Manej pentru Veress Anna = 675.434€, Parc in centrul Careiului = 270.000€, Revitalizare grădină castel Karolyi = 742.258€, Teatru „Ștefan Ruha István” = 2.400.000€, Noul sediu al primăriei, Szarvas Fogadó = 2.000.000€. Ex aequo pot participa la concurs si elevii clasei a II-a, Boros Ernő, Megyeri Tamás Robert și Szasz Lorand. Cei care vor rezolva corect problema vor fi premiați cu o Diplomă de Onoare oferită de Codruța Kövesi din partea DNA si cu o ciocolată Toblerone.

Ca lectură suplimentară pentru rezolvarea corectă a problemei se vor putea consulta mai jos și metodele de a face bani ale Ministrului Finanțelor, in profesionist desăvârșit al șpăgii.

13 martie 2015, Nr. 506/VIII/3

COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de:

VÂLCOV DARIUS-BOGDAN, primar al municipiului Slatina, la data faptei, în prezent Ministru al Finanțelor Publice, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2009, administratorul unei societăți comerciale l-a contactat pe suspectul Vâlcov Bogdan Darius, în calitate de primar al municipiului Slatina, județul Olt, căruia i-a propus, ca în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie din cadrul autorității contractante, în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără T.V.A.), conform contractelor de execuție a respectivelor lucrări.
Astfel, în luna noiembrie 2008 a fost aprobat proiectul „Extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și apă uzată în județul Olt”, al cărui beneficiar final este SC Compania De Apă Olt SA, operator regional către care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Oltul” (ADI) a delegat serviciile de alimentare cu apă și canalizare în aria de implementare a proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Olt”.
În cadrul acestui proiect au fost încheiate contractele „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Scornicești și Potcoava”, „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în municipiul Slatina” și „Reabilitarea și extinderea rețelei de apă și canalizare în orașele Drăgănești-Olt și Piatra-Olt”.
Cu ocazia derulării procedurilor de licitație membrii comisiei au procedat, la îndemnul suspectului Vâlcov Bogdan Darius, în mod abuziv, la eliminarea din caietul de sarcini a unor condiții de eligibilitate în scopul favorizării firmei omului de afaceri.
În urma acceptării propunerii făcute, firma omului de afaceri a câștigat licitațiile organizate în cadrul proiectului „Extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și apă uzată în județul Olt”, având ca obiect semnarea contractelor cu Compania De Apă Olt pentru mai multe lucrări.
Administratorul societății și suspectul Vâlcov Bogdan Darius au stabilit de comun acord, ca sumele de bani să fie remise primarului, în numerar, în lei și numai la sediul firmei.
Astfel, în baza acestei înțelegeri, începând cu luna decembrie 2010, suspectul Vâlcov Bogdan Darius s-a prezentat periodic la sediul firmei omului de afaceri, unde a primit de la acesta sume de bani în lei, remiterea fiind realizată ori de câte ori contractantul Compania De Apă Olt efectua plăți în contul societății.
Începând cu jumătatea anului 2012, datorită unor probleme financiare existente în cadrul firmei sale, administratorul nu a mai putut face plățile către Vâlcov Bogdan Darius.
În acest context, suspectul Vâlcov Bogdan Darius l-a pus în legătură pe omul de afaceri cu o persoană cu funcție de conducere din cadrul Primăriei, care, având cunoștință de înțelegerea frauduloasă dintre cei doi, a hotărât, în scopul disimulării provenienței ilegale a banilor, ca diferențele de bani neonorate să fie plătite către o altă firmă, prin încheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fără ca această societate să presteze vreun serviciu în virtutea contractelor special încheiate în acest sens.
Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că urmare a înțelegerii cu omul de afaceri, suspectul Vâlcov Bogdan Darius a primit, în perioada 2010-2013, aproximativ 2 milioane de euro, o parte din această sumă fiind primită în mod direct, în numerar, iar suma de 2.480.000 lei a primit-o prin intermediul unor firme.
Transferul sumelor a fost realizat cu sprijinul și prin intermediul unor persoane față de care se desfășoară acte de urmărire penală, care au creat un circuit de documente financiar-contabile fictive pentru a disimula proveniența și destinația reală a sumelor de bani.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE DIRECTIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE

de Horia Mărieș la 14 martie 2015 - 14:47

Era și cazul să demisioneze!
De restul, ca de exemplu cãți ani va face la pårnaie, mai vedem noi.

http://www.comisarul.ro/politic/ministrul-finan%C5%A3elor-a-demisionat/valcov-este-urma_394522.html

de tenebre la 14 martie 2015 - 14:55

kovacs primaru are salaru taiat pentru datorii si umbla cu masina cumparata din banii de la fundatia de turism local si atunci de unde are bani sa faca sase si uscatorii de cherestea si averi la copii???
http://activenews.ro/cazuri-in-oglinda-rusanu-si-valcov-s-au-pronuntat-impotriva-privatizarilor-dictate-de-fmi-iar-la-putin-timp-au-fost-pusi-sub-urmarire-penala-pentru-coruptie-ce-au-spus-cei-doi-demnitari_1890725.html

de Horia Mărieș la 14 martie 2015 - 20:24

Rezultatul corect al problemei de mai sus este de 3.817.392€ și 60 cenți.

Cei care au obținut acest rezultat fără ajutorul profesorului care ii meditează la aritmetică sau fără ajutorul părinților, se pot adresa imediat D.N.A. pentru ca să li se înmãneze premiile.

Cei trei din clasa a II-a, ca trenul, nominalizați mai sus și care au fost acceptați să participe ex aequo, au fost eliminați, nu din motive de discriminare etnică ci fiindcă au încercat să copieze unul de la unul la altul și, in plus, au mai primit și ajutorul primașului prin SMS, acesta comunicându-le rezultatul corect, dar doar după ce și-a numărat tot mărunțișul pe care îl avea în zseb.

de meme la 14 martie 2015 - 22:48

ie ocupati gagii cu 15 martie si cu caratu bateriilor la gheata

de kavalkad la 17 martie 2015 - 09:02

datornicul numaru 1 al careiului este si primar in oras

de ionica la 26 martie 2015 - 23:15

ghici cine vine la cina cea de taina? nu aia de la motel de la concursul de vinuri unde maharii au fost dusi la masina de doua parti dupa dulceata servita de moldovencele oferite de jenica al nost si care au ramas sa se consoleze apoi cu finutu si fotbaliastu…

Lasati un comentariu