Edil orădean vs.edil careian. Economie vs. risipă

• publicat la: 24 martie 2015
Edil orădean vs.edil careian. Economie vs. risipă

In cadrul unei recente conferinte  de presă, primarul Oradei, Ilie Bolojan, a anunţat că va  rupe contractul cu societatea Marconst din Marghita,cea  care are contracte  de lucrări şi  în municipiul Carei.

Până la şedinţa extraordinară de Consiliu Local, care va avea loc joi, vom rezilia contractul cu Marconst! Marconst va plăti penalităţi consistente”  a afirmat  primarul Ilie Bolojan la  conferinţa de presă de luni 23 martie, potrivit ebihoreanul.ro. Decizia vine în urma proastei calităţi a lucrărilor prestate de către executantul amintit la Pasajul Vulturul Negru, mai ales a mozaicului reabilitat de mântuială.

La aceiaşi conferinţă de presă, edilul orădean a dat dovadă de spirit gospodăresc şi a afirmat că o parte din noile lucrări de punere în valoare a mozaicului din pasaj,vor fi suportate din penalităţile pe care le va plăti Marconst şi care se ridică la 5.640 euro pe zi de întârziere potrivit contractului semnat de părţi.

Cu totul alta este situaţia la Carei, municipiu cu primar UDMR, unde clauzele contractelor  semnate cu  aceiasi firmă marghiteană nu sunt respectate în cazul penalizărilor prevăzute pentru întârzieri şi lucrări necorespunzătoare. Pentru primarul careian nu este o prioritate economisirea banului careian dacă se lasă cu penalităţi pentru anumite firme …simpatice lui.

Firma Marconst a efectuat lucrările  pentru realizare parc din jurul Monumentului Ostaşului Român şi nu numai că a practicat preţuri astronomice pentru lucrările de pavare dar  au existat probleme legate de plăţile  lucrărilor, unele fiind efectuate înainte de recepţie.

Firma Marconst a câştigat licitaţia de executare a lucrărilor la Teatrul Municipal unde proiectul iniţial a fost modificat fără a se solicita în prealabil aprobarea ADR NV.

La ora actuală este o linişte totală la Teatrul Municipal Carei, obiectiv  reabilitat din fonduri europene şi care ar fi trebuit finalizat la sfârşitul lunii mai 2015.  Firma în cauză beneficiază de susţinere din partea primăriei Carei care îi permite  să demareze lucrări înainte ca acestea să fie aprobate de Consiliul Local.

Lucrarea din incinta parcului are ca beneficiar Asociaţia Equus, administrată de o angajată a primăriei Carei, al cărei soţ este tot angajat la primăria Carei. Cu alte cuvinte, afaceri în familie pe bani publici. Guvernul Ponta admite  doar derapajele  de la legalitate în Republica de la Carei… şi chiar trimite fonduri consistente  pentru lucrări la un obiectiv la care a fost tăiată deja panglica inaugurală ce consfinţea finalizarea lucrărilor. Obiectivul este noua locaţie a primăriei.

 redactia

Lasati un comentariu