Infracţiuni rutiere şi Incendiu de vegetaţie la Foieni

• publicat la: 9 martie 2015
Infracţiuni rutiere şi   Incendiu de vegetaţie la Foieni

                                             Infracţiuni rutiere

Duminică, în jurul orelor 20.15, poliţiştii rutieri careieni au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Vezendiu, judeţul Satu Mare, a vut loc un eveniment rutier.  Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au stabilit împrejurările în care s-a produs accidentul: Adrian T., în vârstă de 57 de ani, a condus autoturismul marca Dacia, a derapat părăsind partea carosabilă şi a intrat cu autoturismul în şanţ. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest  care, a indicat o concentraţie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

La data de 09 martie a.c. orele 00.20, poliţiştii Secţiei Satu Mare au depistat în trafic pe DJ194B, în localitatea Micula, autoturismul marca Opel, la volanul căruia se afla o persoană de sex masculin. În urma controlului efectuat s-a stabilit că Adalbert V. , nu poseda permis de conducere de nici o categorie,  se afla sub influenţa băuturilor alcoolice,în vederea stabilirii alcoolemiei i-au fost recoltate probe biologice de sânge şi  autoturismul pe care îl conducea avea aplicate plăcuţe cu număr de circulaţie provizoriu  a căror valabilitate era expirată.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, iar în cel de-al doilea caz şi pentru conducerea pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat şi conducere fără permis.

   Persoană agresată la Medieşu Aurit

Ieri dimineaţă poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe raza localităţii Mediuşu Aurit o persoană ar fi  fost agresată. Oamenii legii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului şi au constatat că Attila B. în timp ce se afla la domiciliul său ar fi fost lovit cu pumnul la nivelul feţei de către cumnatul său. Incidentul s-ar fi produs pe fondul unor neînţelegeri personale şi a unei stări conflictuale mai vechi.

Partea vătămată a fost transportată la Spitalul Judeţean Satu Mare în vederea acordării ingrijirilor medicale, însă nu a fost necesară rămânerea sub supraveghere medicală.

În acesată situaţie se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, persoana fiind cercetată în stare de libertate.

                                          Incendiu de vegetaţie

Duminică, în jurul orelor 15.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Carei au fost sesizaţi despre faptul că la marginea pădurii din localitatea Foieni a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, pompierii din Cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă” Someş” Satu Mare şi pompierii voluntari ai comunei Foieni, iar după localizarea şi stingerea incendiului, în urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că a ars vegetaţia urscată de pe păşune, pe o suprafaţă de 32 ha. Cauza incendiului a fost stabilită ca fiind foc deschis în aer liber, fără a fi cauzat un prejudiciu în acest caz.

În cadrul acţiunilor desfăşurate duminică  pe raza municipiului şi a  judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea   evenimentelor rutiere au fost reţinute 3 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi încălcarea normelor rutiere privind efectuarea manevrei de depăşire . Totodată au fost  aplicate    90  contravenţii  în valoare  8000  lei.

comentarii

de Horia Mărieș la 9 martie 2015 - 20:59

cittez: „Duminică, în jurul orelor 15.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Carei au fost sesizaţi despre faptul că la marginea pădurii din localitatea Foieni a izbucnit un incendiu. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, pompierii din Cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă” Someş” Satu Mare şi pompierii voluntari ai comunei Foieni”.

ȘTIE CINEVA istoria pădurii din Foieni?
Aș fi interesat să o aflu (dar doar pe cea adevărată).
Mulțumiri anticipate.

Lasati un comentariu