Înscrierea elevilor la ora de Religie

• publicat la: 1 martie 2015
Înscrierea elevilor la ora de Religie

Consiliul Consultativ al Cultelor din România propune Parlamentului să ia în calcul o nouă formă a articolului din Legea Educației privind înscrierea elevilor la ora de Religie.

“Consiliul Consultativ al Cultelor din România solicită Parlamentului României ca, în adoptarea prevederilor legale care urmează să pună în aplicare Decizia Curții Constituționale nr. 669/2014 și să completeze art. 18 alin. 2 teza I din Legea nr. 1/2011 a educației naționale, să aibă în vedere și următoarea propunere: (…) Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa ora de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor; schimbarea acestei opțiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, remis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, prin această formulare va fi respectată decizia Curții Constituționale și va fi facilitată și înscrierea pentru participarea elevilor la ora de Religie, deoarece “participarea elevului la ora de Religie se face în urma exprimării dorinței persoanei îndreptățite legal, conform libertății de conștiință; se ține cont de caracterul de disciplină aflată în trunchiul comun al orei de Religie; pentru părinți, se evită obstacolele birocratice și umilitoare, precum reînscrierea anuală sau pe cicluri de învățământ; în plan administrativ, școlile nu mai trebuie să gestioneze, anual sau pe cicluri de învățământ, aproape două milioane de cereri de înscriere”.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de Lucian la 1 martie 2015 - 10:48

Religia si credinta in Dumnezeu se invata in primul rand acasa in sanul familiei si la biserica.

de Horia Mărieș la 1 martie 2015 - 14:53

@Lucian: foarte corect.

de dimitriu radu mihai la 2 martie 2015 - 06:19

religia incepe in familie continua la biserica si se desavarsete in scoala.Fiecare confesiune are dreptul sa isi invete religia ,cei care nu o au ateii scoala sa faca al program dar sa fie in incinta scolii(nu prin baruri).MULT SUCCES si inscrietiv a dragi parinti copiii la cursurile de religie!

Lasati un comentariu